Ga terug

Zorgwaard opent Afasie Trainingscentrum Hoeksche Waard

6 februari 2019

Op 1 april opent ons nieuwe Afasie Trainingscentrum (ATC) in ’t Huys te Hoecke in Puttershoek. Het is de enige gespecialiseerde dagvoorziening in de Hoeksche Waard voor mensen met afasie, dysartrie en/of verbale apraxie. Cliënten werken in een vertrouwde omgeving, dichtbij huis, aan hun herstel onder begeleiding van een multidisciplinair behandelteam. In de behandeling staan herstel van de communicatieve vaardigheden, sociale participatie en zelfredzaamheid centraal.

Afasiebehandeling

Het Afasie Trainingscentrum biedt revalidatie en nazorg aan mensen met een communicatiebeperking als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld door een beroerte of trauma. Afhankelijk van uw specifieke situatie wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook uw partner, gezin en/of andere naasten worden bij de behandeling betrokken. Een (chronische) communicatiebeperking vraagt om een andere, nieuwe manier van communiceren. Wij begeleiden cliënten en hun naasten bij het inpassen van deze veranderingen in hun dagelijks leven.

Aanmelding geopend

De officiële opening van het afasiecentrum is op 1 april, maar u kunt zich nu al aanmelden. Hiervoor heeft u een indicatie nodig. Voor meer informatie met betrekking tot het aanvragen van een indicatie kunt u contact opnemen met de afdeling zorg- en dienstbemiddeling van Zorgwaard via 078 676 92 25.

Meer informatie over het Afasie Trainingscentrum vindt u op onze website

Zorgwaard opent Afasie Trainingscentrum Hoeksche Waard