Dagbesteding

Onze dagbestedingen zijn er voor ouderen die behoefte hebben aan ondersteuning in structuur en zelfredzaamheid. Dit wordt gecombineerd met een gezellig samenzijn en activiteiten die aansluiten op de behoeften en interesses van de bezoekers.

Waar kunnen wij u bij ondersteunen?

Voor veel mensen is de dagbesteding een uitje. Bezoekers ontmoeten nieuwe mensen; ze vinden gezelschap en een luisterend oor. Er wordt gelachen en er is ook ruimte voor serieuze zaken. De groepen zijn wisselend van grootte. De dagbesteding bij Zorgwaard kent een dorps karakter, is in huiselijke sfeer opgezet en voorzien van alle gemakken. Uiteraard is er professionele zorg aanwezig.

De dagbesteding is bedoeld om structuur te bieden en een zinvolle invulling aan de dag te geven. Daarbij helpt de dagbesteding om de zelfredzaamheid behouden en vergroten. En verlicht en ondersteunt het de mantelzorg.

Zorgwaard heeft op vijf locaties dagbesteding, in Oud-Beijerland, ’s-Gravendeel, Strijen en Puttershoek (algemeen en Afasie). Op alle locaties kunt u na overleg gebruik maken van fysiotherapie en een kapper.

Activiteiten

Zorgwaard biedt zowel individuele als groepsactiviteiten aan die aansluiten bij de behoeften van de bezoekers.

De dag is geheel verzorgd, van koffie/thee met iets lekkers tot een warme of broodmaaltijd en altijd rekening houdend met dieetwensen. Medewerkers en vrijwilligers doen er alles aan om bezoekers een mooie dag te bezorgen. En om te oefenen aan vaardigheden die thuis als lastig worden bevonden.

Ondersteuningsplan

In een gezamenlijk overleg met de bezoeker en eventueel de mantelzorger, worden de interesses, zorg en ondersteuningsbehoeften besproken. Aan de hand hiervan stellen we een ondersteuningsplan op met doelen en acties waaraan gewerkt zal worden.

Wanneer komt u in aanmerking?

Om de dagbesteding te bezoeken is er een indicatie nodig. Deze indicatie kunt u via het gemeentelijk WMO-loket aanvragen. Voor de Hoeksche Waard kunt u hiervoor bellen met 088 – 647 36 47.

Zijn er nog behoeften die niet besproken zijn, laat het ons dan weten, dan gaan we samen op zoek naar de meest passende oplossing.

Heeft u een VPT (Volledig Pakket Thuis) of een WLZ indicatie (Wet Langdurige Zorg), dan kan het zijn dat de dagbesteding een onderdeel is van uw indicatie. U kunt dan contact opnemen met uw contactpersoon van de zorg of bel met de coördinator dagbesteding via 085 00 85 000 of dagbesteding@zorg-waard.nl.

Onze dagbestedingen worden bezocht door ouderen met beperkingen op lichamelijk en cognitief gebied of behoeften hebben aan meer sociale contacten. Een bezoek aan onze dagbesteding zorgt er ook voor dat mantelzorgers even ontlast worden in de zorg voor hun dierbare.

Medicatie

Wanneer de bezoeker medicijnen gebruikt of hulp of een geheugensteuntje nodig heeft bij het medicijngebruik, dan helpen de geschoolde medewerkers hierbij. Er wordt wel een toedieningslijst gevraagd waarom de medicatie kan worden afgetekend. Bij gebruik van de wijkverpleging van Zorgwaard, wordt er gewerkt met digitale aftekenlijsten.

Vervoer

Wanneer de bezoeker niet in staat is om zelf naar de dagbesteding te komen, dan wordt er een indicatie vervoer opgenomen. Zorgwaard regelt dan het vervoer met een taxibedrijf of vrijwilligers.

Voor meer informatie

Wij ontvangen u graag voor een bezoek aan een van onze locaties, u bent altijd van harte welkom om vrijblijvend een bezoek te brengen. U kunt hiervoor contact opnemen met de coördinator dagbesteding op 085 00 85 000 of via dagbesteding@zorg-waard.nl.

Of bekijk onze folder.