Dagbesteding

Veel mensen vinden het fijn om samen met anderen de dag door te brengen. Dat kan middels dagbesteding. Mensen drinken dan samen koffie, nemen de krant door of maken zomaar een praatje met iemand. Er worden ook uitjes georganiseerd en andere activiteiten ondernomen. Dagbesteding voorkomt dat mensen in een isolement terechtkomen. 

Dagbesteding van Zorgwaard biedt verzorging, behandeling en begeleiding aan cliënten die daarvoor een indicatie hebben. De cliënten komen één tot vijf keer per week naar één van onze locaties waar dagbesteding is: in Strijen, ’s-Gravendeel, Puttershoek en Oud-Beijerland. Wij bieden dagbesteding op doordeweekse dagen en ook op zaterdagen.

Voor wie?

Dagbesteding is voor cliënten die een geestelijke en soms ook lichamelijke achteruitgang vertonen. Wanneer een cliënt ook therapeutische behandeling in zijn of haar indicatie heeft,  kan naast de dagbesteding ook gebruik worden gemaakt van (para)medische zorg, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of psychologie. Zorgwaard biedt dagbesteding aan op haar locaties in Strijen, ’s-Gravendeel, Puttershoek en Oud-Beijerland. Wanneer intensievere begeleiding en zorg nodig is of behandeling/revalidatie dan behoort dagbesteding tot de mogelijkheden in Puttershoek en Oud-Beijerland. Zorgwaard regelt het vervoer van en naar de locaties.

Indicatie

U kunt een indicatie aanvragen via het gemeentelijke WMO-loket. Voor de Hoeksche Waard kunt u hiervoor bellen met 088 647 19 20. Heeft u hier vragen over of heeft hulp nodig bij het aanvragen, neemt u dan contact op met onze zorg- en dienstbemiddelaars: 078 676 34 00.

Wat kunt u verwachten?

Voor veel mensen is de dagbesteding een uitje. Cliënten ontmoeten er nieuwe mensen, gelijkgestemden op vele vlakken, zij vinden vaak een luisterend oor en gezelschap bij elkaar. Elke dag op de dagbesteding is anders, omdat we een gevarieerd programma aanbieden. Wanneer u een hele dag komt, kunt u gebruik maken van een warme maaltijd. Zorgwaard regelt het vervoer van en naar huis.

Meer informatie?

Wilt u weten of u voor de dagbesteding in aanmerking komt? Neemt u dan contact op met onze zorg- en dienstbemiddelaars: Marian Hoekman en Liesbeth Stans. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 078 676 34 00 of e-mail zorgendienstbemiddeling@zorg-waard.nl.