Beeldzorg

Veilig beeldbellen met een zorgprofessional en daarmee zelf de regie en uw zelfredzaamheid behouden. In de Hoeksche Waard kan het! Met beeldzorg met de Compaan.

Wat is beeldzorg?
Zorgwaard zet beeldzorg in wanneer iemand ergens ondersteuning bij nodig heeft en hiervoor prima online geholpen kan worden. Naast of in plaats van fysieke zorg. U onderhoudt digitaal contact via de Compaan, een overzichtelijke en simpele tablet speciaal ontwikkeld voor senioren. 
Beeldzorg wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk daarbij aan begeleiding en advies bij het innemen van medicatie of het spuiten van insuline, maar ook om een handeling aan te leren of hulp bij verwerking van het verlies van een partner. U heeft zelf de regie, maar wordt door een professional ondersteund bij vragen of onzekerheden. 

Voor wie is beeldzorg en wat kost het?
Ouderen vinden digitale communicatie soms spannend. Bij het gebruik van de Compaan is dat niet nodig. De tablet is heel gemakkelijk in het gebruik, waarbij er niets fout kan gaan. U krijgt namelijk vooraf een uitgebreide instructie vanuit het beeldzorgteam. Hierbij is ook uw mantelzorger van harte welkom.

Beeldzorg wordt geïndiceerd door de wijkverpleegkundige. Die werkt nauw  samen met het beeldzorgteam. Als beeldzorg in wordt gezet als vervangende wijkzorg, is het gebruik van de Compaan voor u gratis. Mocht de wijkzorg beëindigd worden, is het mogelijk om de Compaan tegen een lager tarief over te nemen van de zorgorganisatie. De abonnementskosten van Compaan (€12,95 per maand) komen dan voor rekening van de gebruiker.

Beeldzorgteam
Beeldzorg wordt verzorgd vanuit een gespecialiseerd beeldzorgteam. De zorgmedewerker uit het beeldzorgteam belt met u op een afgesproken tijdstip. U krijgt de oproep binnen op de Compaan, drukt op de groene knop en heeft direct beeld- en spreekverbinding met de zorgmedewerker. Beeldzorg wordt dan ook als zeer persoonlijk ervaren. 

Sociaal netwerk
U kunt niet alleen beeldbellen met het beeldzorgteam. U kunt ook bellen met contactpersonen die u zelf heeft toegevoegd. Hierdoor ontstaat er op uw tablet een veilig sociaal netwerk aan familie en vrienden om contact mee te hebben. U kunt ook foto’s of filmpjes met hen uitwisselen of live meekijken terwijl bijvoorbeeld uw kleinkind zijn nieuwe woonplek laat zien. Zo wordt ver weg, toch dichtbij. 

Spelletjes, waaronder een wekelijkse Bingo, het nieuws lezen of meeluisteren naar de kerkdienst, u hoeft niets meer te missen. Ook niet wanneer u zich even niet fit genoeg voelt om ergens heen te gaan. Met de Compaan kan het allemaal. U kunt zelfs een agenda herinnering aanmaken voor een kappers- of doktersbezoek. 

Hulp bij gebruik
Vindt u het fijn geholpen te worden bij het leren van online boodschappen doen, online bankieren of handige medische informatie opzoeken? Onze samenwerkingspartners De Bibliotheek en Welzijn Hoeksche Waard helpen u graag verder op weg om digitaal vaardiger te worden. 

Kortom, wie kan bellen met een telefoon, kan ook beeldbellen via de Compaan tablet.

Heeft u vragen?
Stel deze aan uw wijkverpleegkundige of stuur een mail naar beeldzorgteam@zorg-waard.nl

Bent u benieuwd hoe beeldzorg werkt? Bekijk dan hier de animatie of onze folder.