Hartrevalidatie

Hartrevalidatieprogramma CardioVitaal in Rembrandt Oud-Beijerland

Op onze locatie Rembrandt in Oud-Beijerland bieden we een uniek hartrevalidatieprogramma aan. Een groot voordeel van dit programma is dat u dicht bij huis werkt aan uw herstel. En u dus niet iedere keer naar het ziekenhuis toe hoeft. Onze specialisten bieden u de beste ondersteuning, waardoor u zich na afloop van het programma blijvend (!) vitaal en energiek voelt.


Multidisciplinaire zorg

Het Zorgwaard – CardioVitaal revalidatieprogramma gaat uit van een multidisciplinaire zorgaanpak tussen de cardioloog, huisarts, verpleegkundige. De duur van het programma is 3 tot 4 maanden en de voortgang wordt tussentijds meerdere malen geëvalueerd.

Verwijzing en vergoeding

Hartrevalidatie is bedoeld voor iedereen, jong en oud, die recent een hartoperatie heeft ondergaan of bekend is met een hartaandoening. Uw huisarts of cardioloog kan u doorverwijzen naar CardioVitaal. Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk intakegesprek. Er is geen wachtlijst dus u kunt direct beginnen. Uiteraard wanneer dit medisch verantwoord is. Met een verwijzing van uw arts wordt het hartrevalidatieprogramma vergoed vanuit de basisverzekering.


Blijvend vitaal

Binnen het Zorgwaard – CardioVitaal hartrevalidatieprogramma staan zelfvertrouwen, zelfregulatie en zelfmanagement centraal. Het programma richt zich niet alleen op revalideren, maar ook op het ontwikkelden én vasthouden van een gezonde levensstijl. Dit verkleint de kans op een terugval, waardoor u met vertrouwen de toekomst tegemoet gaat. CardioVitaal biedt als enige hartrevalidatieprogramma in Nederland aanvullende eCoaching, zowel tijdens als na afloop van het programma. Via een persoonlijk webportaal (Mijn HeP) hebt u toegang tot belangrijke informatie en kunt u rechtsreeks vragen stellen aan de eCoach. Daarnaast kunt u uw dagelijkse activiteiten monitoren, zoals lichamelijke beweging een eetgewoonten. Dit inzicht helpt u bij het in stand houden van een gezonde levensstijl.

Evaring

Sinds de start in 2017 volgden al vele Hoeksche Waarders het hartrevalidatieprogramma CardioVitaal bij Zorgwaard in Oud-Beijerland. Ook Riet van der Stap is één van hen. Zij schreef daar een column over in Het Kompas Hoeksche Waard. Door het hartrevalidatieprogramma kan ze eindelijk weer wandelen. Via deze link leest u het verhaal van deze tevreden patiënt. 


Meer info

Kijk voor meer informatie op www.cardiovitaal.nl of neem contact op met Maroesjka Radder, Manager behandeling en welzijn bij Zorgwaard, via 078 676 34 00. U kunt ook contact opnemen met de hartrevalidatiespecialisten van Zorgwaard. Zij zijn te bereiken via 06 1936 20 82 en hartrevalidatie@zorg-waard.nl.