Ergotherapie

Specialisaties

De eerstelijns ergotherapie richt zich op alle mensen die beperkingen ervaren met het uitvoeren van de voor hen belangrijke dagelijkse activiteiten. Onze ergotherapeuten behandelen en/of adviseren in uw vertrouwde omgeving op de plek waar het probleem zich voordoet. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het behouden van de zelfstandigheid, zoals koken (eventueel met het gebruik van hulpmiddelen) of het aanvragen van een rolstoel of scootmobiel. Wanneer u problemen ondervindt in de woning kijkt de ergotherapeut samen met u naar aanpassingen of voorzieningen die nodig zijn om zo goed en veilig mogelijk te functioneren.

Specialisaties

Binnen Zorgwaard werken de ergotherapeuten op multidisciplinaire basis waardoor de lijnen tussen onder andere diëtist, fysiotherapeut en logopedist kort zijn. Verder zijn de ergotherapeuten naast de algemene ergotherapie gespecialiseerd op het gebied van:

  • Ziekte van Parkinson
  • Cognitieve revalidatie
  • Amputaties
  • COPD

Waar?

Eerstelijns ergotherapie wordt met name aangeboden aan huis. Dit is vaak de locatie waar de dagelijkse handelingen en problemen zich voordoen. Wanneer wenselijk of noodzakelijk kan er ook in de ergotherapieruimte van Rembrandt of Gravin in Oud-Beijerland behandeld worden.

Moet u eerst langs de (huis)arts?

Ja. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt in die tussentijd al wel bij ons een afspraak maken voor een intakegesprek.

Kosten

Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed voor 10 uur per kalenderjaar. Voor advisering aan de mantelzorger kunnen extra uren vergoed worden vanuit de basis en/ of aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van welke zorgverzekeraar u heeft. Mocht u uw wettelijk verplichte jaarlijkse eigen bijdrage nog niet volledig hebben besteed, zal dit door uw zorgverzekeraar aangesproken worden bij ergotherapeutische behandeling.

Revalidatie

Wanneer u na een ziekenhuisopname wilt revalideren van bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie, amputatie of een hersenbloeding dan kan dat ook bij Zorgwaard. Als onderdeel van uw revalidatie krijgt u ergotherapie. Zo zorgen we ervoor dat u weer snel terug naar huis kunt. Na uw ontslag is het mogelijk de ergotherapie thuis voor te zetten. De arts in het ziekenhuis verwijst u door voor revalidatie. Hierdoor heeft u recht op behandelingen van verschillende disciplines.

Contact

Locatie Rembrandt
Rembrandtplein 1
3262 HW Oud-Beijerland
Telefoon: 085 782 95 35
E-mail: ergotherapie@zorg-waard.nl

Folders

In deze folders vindt u ook meer informatie over de mogelijkheden voor ergotherapie:

Ergotherapie algemeen 
Ergotherapie bij amputaties 
Cognitieve  Revalidatie Therapie