Diëtist / Diëtetiek

De diëtisten van Zorgwaard zijn er voor de cliënten die bij Zorgwaard wonen maar ook voor de bewoners van de Hoeksche Waard.

Contactgegevens: 06-30898177 of dietist@zorg-waard.nl

Spreekuur
Mensen die zijn doorgestuurd door de huisarts of die vanuit eigen initiatief begeleiding willen van een diëtist kunnen bij de diëtisten op het spreekuur terecht.

Onze diëtisten kunnen u helpen bij verschillende voeding gerelateerde problemen zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, zwangerschap, overgewicht, ondergewicht, COPD en eetstoornissen. Zij zijn er voor jong en oud.

Hoe ziet een afspraak bij onze diëtist eruit?
Het eerste consult, de intake, duurt zo’n 45 tot 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar de voeding, de doelstelling en medische achtergrond. Aan de hand van deze informatie wordt een behandelplan opgesteld, u ontvangt adviezen zowel mondeling als schriftelijk. Vervolgconsulten duren 20 tot 30 minuten. Tijdens de consulten wordt besproken hoe het tot dan toe is gegaan. Om het behandelplan zo goed mogelijk te kunnen volgen en uw doel te bereiken worden nog aanvullende adviezen gegeven. 

Wordt de diëtist vergoed door de zorgverzekering?
Dieetadvisering zit in het basispakket van elke verzekering voor 3 uur per jaar. Dit houdt in dat de eerste 4-5 afspraken vergoed worden vanuit het basispakket. Let op, uw eigen risico wordt altijd eerst aangesproken. Indien in uw aanvullend pakket extra vergoeding zit voor de diëtist worden de kosten (na de 3 uur vanuit het basispakket) ook door de verzekering betaald. Voor kinderen en mensen die via de DBC (Zorggroep Hoeksche Waard) komen, geldt geen eigen risico. Meer informatie hierover vindt u hier: prijslijst diëtetiek & vergoeding diëtist. Of bezoek deze site.

Waar houden de diëtisten spreekuur?
Momenteel is Camilla den Hollander met zwangerschapsverlof, Lenny Dekker valt voor haar in. Camilla start begin augustus weer.
Marjolein de Haas is momenteel helaas langdurig afwezig. Hierdoor werken we momenteel op wisselende locatie’s en hebben we hier helaas geen standaard overzicht voor. Vanaf 12 augustus gaan wij volgens dit overzicht werken.
Informatie over hoe de locaties te bereiken zijn kunt u hier vinden. Wij werken op locatie’s in Oud-Beijerland en ’s Gravendeel.

Links Eline Dekker, rechts Marjolein de Haas.

Privacy
Sinds 25 mei 2018 is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Daarom vindt u hier de privacyverklaring van Zorgwaard Diëtetiek en hier het toestemmingsformulier. Dit formulier dient bij aanvang van de behandeling ondertekend te worden.

Meer informatie of een afspraak maken?
Telefoon: 06-30898177
Email: dietist@zorg-waard.nl
Volg ons ook op facebook:

Leuke websites & informatie:
I am a FoodieVoedingscentrumStichting JIJMaag Lever Darm Stichting, Human ConcernNierstichting Hartstichting.


Diëtetiek voor mensen die bij Zorgwaard verblijven

De diëtisten houden de voedingstoestand in de gaten en geven zorg op maat zodat iedereen in een zo goed mogelijke voedingstoestand komt en blijft. Zij zijn als diëtist onder andere betrokken bij patiënten met: ondervoeding door weinig trek of door ziekte, Diabetes Mellitus type 2, overgewicht, Parkinson en parkinsonisme,  gebruik van sonde- of drinkvoeding, verminderde of slechte eetlust. Ze werken op de verschillende locaties van Zorgwaard en zijn dus in de gelegenheid om bij u langs te komen voor het consult. Het consult is altijd op verwijzing van de arts.

De diëtisten zijn ook betrokken bij de geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Wanneer u na een ziekenhuisopname moet revalideren van bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie, amputatie of een hersenbloeding dan kan dat ook bij Zorgwaard. Bij gebruik van drink- en/of sondevoeding of indien u onlangs gewicht heeft verloren dan krijgt u als onderdeel van uw revalidatie diëtetiek. Na uw ontslag is het mogelijk de diëtetiek thuis voor te zetten. Dit wordt dan voor u geregeld.Klachtenregeling
We hopen het natuurlijk niet, maar heeft u een klacht over onze dienstverlening? Dan kunt u deze indienen via: https://www.zorg-waard.nl/over-ons/klachten/

Verschillende netwerken en registers
De diëtisten zijn lid van verschillende netwerken en registers, hieronder ziet u een overzicht:

  • Nederlandse Vereniging voor Diëtisten: Eline Dekker, Camilla den Hollander & Iris Latour
  • Kwaliteitsregister Paramedici: Marjolein de Haas (9911349589), Iris Latour (19105588789), Camilla den Hollander (19104735789) & Eline Dekker (19101608989)
  • Nederlandse Werkgroep Diëtisten Cardiologie (NWDC): Eline Dekker
  • Eetstoornissennetwerk: Marjolein de Haas
  • Parkinsonnet: Iris Latour
  • De Vereniging Diëtisten Geriatrie en Ouderen (DGO): Iris Latour