Revalidatie

Zorgwaard biedt geriatrische revalidatiezorg (GRZ) die zich richt op ouderen die in het ziekenhuis een medisch-specialistische behandeling hebben ondergaan. U verblijft bij ons op de mooie, moderne revalidatieafdeling Anton Mauve op locatie Rembrandt in Oud-Beijerland. Hier heeft u uw eigen kamer met ruime badkamer en u kunt gebruik maken van het sfeervolle restaurant Van Rijn.

U kunt op onze revalidatieafdeling terecht als u bent opgenomen (geweest) in het ziekenhuis omdat u:

  • een beroerte heeft gehad
  • een nieuwe heup of knie heeft gekregen
  • een (heup)fractuur heeft opgelopen na een val
  • een amputatie heeft moeten ondergaan of
  • een andere aandoening heeft waarvan u moet herstellen.

Persoonlijke revalidatie

Het revalidatieteam stelt samen met u een persoonlijk revalidatieplan op. Met training en therapie werkt u aan uw herstel. Het revalidatieteam kan bestaan uit een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog, diëtist en verplegend personeel. Wij zorgen er samen met u voor dat u het vertrouwen krijgt in uw eigen kunnen en uw terugkeer naar huis.

Een verblijf op de revalidatieafdeling duurt maximaal 3 maanden. Ons streven is dat u binnen één week hoort hoe lang uw revalidatieperiode gaat duren. De revalidatiezorg van Zorgwaard gaat verder dan alleen behandeling en zorg. Wanneer op medischadvies blijkt dat terugkeren naar huis voor u niet mogelijk is, dan adviseren wij u bij het vinden van een passende woon/ zorgruimte. Ook over hulpmiddelen of aanpassingen in huis kunnen wij u adviseren. Afgestemd op uw situatie.

Vragen?

Voor vragen tijdens het revalidatietraject kunt u bellen met 085 782 96 28. Tussen 8.00 en 20.00 uur kunt u ook bellen met 06 472 979 88. Natuurlijk kunnen uw familie, uw hulpverlener of uw mantelzorger ons ook altijd bellen voor vragen.

Vergoeding

Uw zorgverzekeraar vergoedt de geriatrische revalidatiezorg. U betaalt geen eigen bijdrage. Wel wordt uw eigen risico van maximaal € 385,– aangesproken. Meer informatie over de vergoeding van de revalidatiezorg en het eigen risico kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Wij adviseren u om deze voorwaarden daarop goed na te lezen. Als u vragen heeft over de vergoeding van de geriatrische revalidatiezorg, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Overige vragen kunt u uiteraard aan Zorgwaard stellen, bijvoorbeeld door te bellen met onze zorg- en dienstbemiddelaars op  078 676 92 25 of te mailen naar: zorgbemiddeling@zorg-waard.nl.

Voor meer informatie over het traject na uw revalidatie, lees onze folder.