Gespecialiseerde zorg

Gespecialiseerde verpleegkundigen

CVA nazorg

Een CVA, ook wel: TIA, herseninfarct of hersenbloeding, kan problemen in het dagelijks functioneren veroorzaken. Deskundige begeleiding door één van onze CVA-nazorgverpleegkundige helpt u bij het goed laten verlopen van uw herstel en het leren omgaan met eventuele beperkingen.

Begeleiding vindt plaats middels een huisbezoek of telefonische contacten, bij voorkeur in het bijzijn van uw naasten. Tijdens de contactmomenten hebben we aandacht voor uw fysieke, psychische en sociale functioneren. Indien nodig helpen we u ook bij het verkrijgen van aanvullende ondersteuning, zoals fysiotherapie.

Wilt u CVA-nazorg van Zorgwaard? Bekijk dan hier de folder voor informatie.

Palliatieve zorg

Wanneer je te horen krijgt dat u of uw naaste niet meer beter wordt ontstaan er vragen waar u waarschijnlijk nog niet eerder over heeft nagedacht. Vragen als: hoe moeten we nu verder? Wat kan ik verwachten? Wie kan mij helpen? Zomaar een greep uit de vragen waar u voor kan komen te staan.

Binnen Zorgwaard hebben we een palliatief team. In dit team werken palliatief verpleegkundigen en consulenten die ingezet kunnen worden om u en uw naaste te begeleiden en ondersteunen tijdens dit proces. Hun taak is om samen te kijken wat de juiste zorg voor u is, zorg voor nu en later. Onze verpleegkundige zijn er voor een luisterend oor en een advies. Al uw vragen en de zorgen die u heeft rondom uw ziekte, het leven en de dood kunt u bespreekbaar maken met uw verpleegkundige. Ook is er ruimte om het te hebben over ongemakken zoals angst, vermoeidheid, onzekerheid, pijn, en bijvoorbeeld afscheid. Aandacht voor de mens als geheel, staat hierbij centraal: zo wel lichamelijk, maar ook psychisch, sociaal en spiritueel. Zij doen dit in samenwerking met alle zorgverleners om u heen.

U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer: 085 8088904
of via de mail: consultatieteam-palliatieve-zorg@zorg-waard.nl

Wondzorg

Bij Zorgwaard hebben we een wondexpertise team.  Bestaande uit gespecialiseerde verpleegkundige die u ondersteunen in de thuissituatie met uw wond. De wondverpleegkundige kan in consult worden geroepen door een huisarts of specialist. De zorg rondom uw wond gaat in samenwerking met de behandelend arts of specialist. De wondverpleegkundige maakt naar aanleiding van een anamnese een wondbehandelplan waarbij u ook adviezen krijgt op het gebied van leefstyle. Het plan zal in samenspraak met u worden samengesteld en worden aangepast naar uw mogelijkheden Dit alles voor een zo goed mogelijke wondgenezing.  Wilt u meer informatie? Klik dan hier voor de folder.