Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

Aan de slag in de zorg zonder vakopleiding? Dat kan als je kiest voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Je krijgt dan een leerarbeidsovereenkomst. Daarmee ben je tegelijkertijd werknemer én leerling. Je volgt een vakopleiding aan een ROC of hogeschool en je gaat één dag in de week naar school. Daarnaast werk je een aantal dagen per week bij Zorgwaard volgens een rooster. Iedereen, zowel jong als oud, met de juiste mentaliteit komt voor BBL in aanmerking.

Dat werkt zo. Ben je zorgzaam, flexibel en geduldig en kun je goed luisteren? Ben je gemotiveerd om in de zorg aan de slag te gaan? Dan kun je in principe de Beroepsbegeleidende Leerweg volgen. Afhankelijk van je vooropleiding en leeftijd kunnen we je opleiden tot bijvoorbeeld helpende, verzorgende of verpleegkundige. BBL is een mooie kans om leren en werken te combineren.

Hoe krijg je een opleidingsplaats?

Wil je graag in aanmerking te komen voor een opleidingsplaats binnen één van onze BBL leer-werktrajecten en ben je ouder dan 16? Dan hoef je alleen nog maar te solliciteren! Dit kan door ons je motivatiebrief en cv via de button onderaan deze pagina te sturen. We nodigen je dan uit voor een selectiedag. Solliciteren voor een opleidingsplaats kan het hele jaar. Wij bewaren je sollicitatie in onze portefeuille voor de eerstvolgende selectiedag.

Selectiedag

Tijdens de selectiedag kom je samen met alle andere sollicitanten alles te weten over BBL bij Zorgwaard en leren we elkaar wat beter kennen. Heb je een goede indruk gemaakt op onze praktijkopleiders? Dan nodigen we je uit voor een individueel gesprek en praten we verder over jouw ideale leerweg. De selectiedagen houden we in het voor- en najaar.

Start opleidingen

De BBL-opleidingen starten bij voldoende aanmeldingen in februari en september. Regelmatig is het mogelijk om al eerder in dienst te komen bij Zorgwaard, dus vraag gerust naar de mogelijkheden.

Waarom BBL bij Zorgwaard?

Wij vinden het belangrijk BBL-leerlingen zo breed mogelijk op te leiden. Daarom laten we je kennismaken met verschillende soorten cliënten. Dat kan ook, want Zorgwaard heeft daarvoor alles in huis. Dat maakt de BBL-opleiding bij Zorgwaard extra aantrekkelijk.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt tijdens de opleiding begeleiding van onze werkbegeleiders op de afdeling of woning waar je werkt. Daarnaast heb je een vaste praktijkopleider die regelmatig de vorderingen met je evalueert en de contacten met school onderhoudt. Je staat er dus niet alleen voor en krijgt persoonlijke begeleiding tijdens je BBL leer-werktraject.

Klaar met je BBL leer-werktraject?

Als we tevreden over je zijn en we je goed bij Zorgwaard vinden passen, bieden we je een baan aan! Zo heb je straks je vakdiploma op zak én een baan bij de zorgzaamste werkgever van de Hoeksche Waard.

Heb je vragen?

Wil je nog wat meer informatie over BBL bij Zorgwaard of heb je vragen? Neem dan contact op met de praktijkopleiders van afdeling O&O. Zij helpen je graag verder!

Is alles je duidelijk? Solliciteer dan via onderstaande button.