Maatschappelijke stages

Maatschappelijke stages

Leerlingen van het voortgezet onderwijs die op zoek zijn naar een stageplaats voor hun maatschappelijke stage (MaS) zijn van harte welkom bij Zorgwaard. Wij hebben verspreid over de Hoeksche Waard tien locaties, dus er is meestal wel iets in de buurt van je woonplaats te vinden!

We werken samen met scholen uit onze regio zoals het Actief College, Willem van Oranje, Wellantcollege, het Wartburg College en Johannes Calvijn. Wij houden ons hierbij uiteraard aan de afspraken die tussen de scholen en zorgaanbieders zijn vastgelegd voor maatschappelijke stages, zodat je zeker weet dat je stage aan de vereisten voldoet.

Wat ga je doen?

De mogelijkheden voor je MaS zijn bij Zorgwaard divers. We hebben namelijk verschillende (zorg)disciplines en ook horecafaciliteiten en facilitaire dienstverlening. Vind je het leuk om in de zorg aan de slag te gaan? Werk je liever in de keuken of hou je van administratieve klusjes? Laat het ons weten en wij kijken dan graag samen met jou wat het beste bij je past.

Om in aanmerking te komen voor een MaS bij Zorgwaard:

  • Draag je ouderen een warm hart toe
  • Toon je initiatief
  • Ben je geduldig
  • Heb je begrip voor de situatie waarin ouderen zich bevinden
  • Volg je de instructies van onze vrijwilligers en/of beroepskrachten altijd op
  • Ben je tussen de 13 en 17 jaar oud

In de praktijk

Jouw school onderhoudt contact met onze stagecoördinator. Deze stagecoördinator zorgt ervoor dat je ook een stagebegeleider krijgt op de afdeling waar je aan de slag gaat. Vooraf stemmen we met je af op welke dagen en tijden (en welke locatie) je stage komt lopen en wat je werkzaamheden zijn.

Tijdens de stage ben je verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Het kan zijn dat je je MaS tegelijkertijd met andere stagiaires doorloopt. De duur van je stage hangt af van het aantal uur dat met de MaS moet worden vervuld. Dit kan variëren van een week (meestal vakantie) tot enkele weken (bijvoorbeeld een dag of dagdeel verdeeld over een aantal weken).

MaS bij Zorgwaard doen?

Wil je weten hoe we jouw MaS bij Zorgwaard kunnen invullen? Of heb je andere vragen? Stuur een e-mail naar stagecoordinatie@zorg-waard.nl. We helpen je graag verder!