Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Word ook vrijwilliger bij Zorgwaard!

Zorgwaard heeft maar liefst 800 vrijwilligers. Maar we kunnen altijd meer hulp gebruikten. Graag zelfs, we verwelkomen je met open armen! Heb je een hobby, talent, of iets anders waar je blij van wordt? Deel je kennis en enthousiasme dan met onze cliënten. Lees je graag voor, speel je een instrument, houd je van puzzelen of bridgen? Of ga je liever samen naar de markt, wandelen of voetbal kijken? Alle ideeën zijn welkom. Samen kijken we hoe en waar we jou het beste kunnen inzetten. Hoe vaak en wanneer je dat wilt. Er is van alles mogelijk! Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te maken. We kunnen niet wachten om je te leren kennen.

Telefoonnummer: 078 676 34 00
E-mailadres: welzijn-vrijwilligers@zorg-waard.nl 

Bezoekvrijwilligers

Dankzij de inzet van bezoekvrijwilligers wordt de wereld van onze cliënten een stuk ruimer en kleurrijker. Een kopje koffie drinken, praten over alledaagse dingen of luisteren naar wat er bij iemand speelt. Samen naar de winkels of markt of een stukje wandelen. Aandacht, luisteren, gehoord worden, gezelligheid, boodschapje doen. Wellicht ook iets voor u?

Locatie:              ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen, Immanuel in ’s-Gravendeel, Thuiszorg Puttershoek, Maasdam en Strijen
Dag:                    in overleg
Tijdstip:              in overleg

Reageer

Gezocht: vrijwilligers die graag met hun hond op bezoek willen komen

Iedere hondenliefhebber weet het; je krijgt zoveel liefde van een een trouwe viervoeter. Onze cliënten zijn vaak dol op honden en vinden het leuk om met honden te spelen. Heeft u een hond die nog wat extra liefde te geven heeft en vindt u het leuk om een keer op onze locatie in Strijen langs te komen? Wij zoeken vrijwilligers die samen met een hond op bezoek willen komen.

Locatie:               De Hoge Weide in Strijen
Dag:                     in overleg
Tijdstip:               in overleg

Reageer

Vrijwilliger met een passie voor winkelen

Houd u van winkelen? Samen struinen door de winkelstraat en kijken wat er te koop is. Zou u het fijn vinden om ook iemand anders het plezier te gunnen van het winkelen en gezellig samen te gaan shoppen? Wij zoeken vrijwilligers die samen met een van onze cliënten wil gaan winkelen.

Locatie:               meerdere locaties
Dag:                     in overleg
Tijdstip:               in overleg

Reageer

Vrijwilliger met een passie voor schaken

Ben jij een gedreven schaker die altijd zin heeft in een potje schaken? Houd je van een spelletje en wil je iemand een plezier doen. Wij zoeken voor een fervent schaker een tegenstander.

Locatie:               Puttershoek
Dag:                     in overleg
Tijdstip:               in overleg

Reageer

Vrijwilligers dagbesteding Strijen, Puttershoek, ’s-Gravendeel en Oud-Beijerland

Wil je graag iets voor ouderen betekenen? Dan ben je bij de dagbesteding in Strijen, Puttershoek, ’s Gravendeel en Oud-Beijerland op het juiste adres! Hier kun je je passie, hobby of talent delen met de bezoeker. Zoals kaarten maken, schilderen, eten koken, bewegen etc.

Daarnaast ben je mede de ogen en oren van de medewerker van de dagbesteding. Je denkt mee en hebt overzicht over hoe de dag verloopt.                    

Locatie:               De Hoge Weide in Strijen
Dag:                     maandagmiddag en woensdagmiddag (vanaf 12:00 uur)
Tijdstip:               13:30 – 15.30 uur

Locatie:               ’t Huys te Hoecke in Puttershoek
Dag:                     maandag, dinsdag en vrijdag
Tijdstip:               09:15 – 15:30 uur

Locatie:               ’s Gravendeel
Dag:                     woensdag en donderdag
Tijdstip:               09:00 – 15:30 uur

Locatie:               De Rembrandt in Oud-Beijerland
Dag:                     dinsdag
Tijdstip:               09:00 – 15:30 uur 

Reageer

Onze leuke auto’s kunnen wat aandacht gebruiken!

We rijden in mooie witte auto’s, maar die worden natuurlijk wel nét iets sneller vies. Daarnaast moeten we ook zorgen dat de tank gevuld is. Is dat iets voor u? Wilt u zorgen voor onze witte “bolides”? Werkzaamheden: 2x per week tanken en 1x in de week schoonmaken (indien nodig).

Locatie: Thuiszorg MC Strijen
Dag: in overleg
Tijdstip: in de middag, na 14.00 uur

Reageer

Gastheer/gastvrouw voor de Slim Langer Thuis Woning (met interesse in technische snufjes en handige hulpmiddelen)

De gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, welzijns- en zorgorganisaties samen de Slim Langer Thuis-woning ontwikkeld. Een woning vol (technologische) hulpmiddelen, die inwoners kunnen helpen om langer zelfstandig thuis te wonen. In juli opent de eerste Slim Langer Thuis-woning van de Hoeksche Waard in Oud-Beijerland (Witsenstraat 22). Iedereen, inwoner, mantelzorger en/of professional, kan een kijkje komen nemen in deze woning en ontdekken hoe technische snufjes en handige hulpmiddelen kunnen helpen om langer zelfstandig en comfortabel thuis te blijven wonen.

Gastheren/gastvrouwen gezocht voor rondleidingen

Wij zoeken gastheren en/of gastvrouwen, die in de periode van juli 2023 tot en met april 2024 voor één of twee dagdelen per week beschikbaar zijn om mensen rond te leiden en uitleg te geven over het gemak en comfort van de verschillende soorten producten. Lijkt je dit leuk? Bel of mail (ook voor vragen) uiterlijk 12 juni naar Marjan Boonzaaijer, tel. 06-51111530, marjan.boonzaaijer@gemeentehw.nl.

Reageer

Iemand een leuke ochtend bezorgen door samen naar activiteiten te gaan in de Huiskamer van de Wijk in Puttershoek

Ga samen met een cliënt naar activiteiten in de Huiskamer van de Wijk op het Zomerplein in Puttershoek. De cliënt is licht dementerend en zou graag naar de activiteiten willen, maar kan dit helaas niet alleen. Iets voor jou? Laat het ons weten!

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Halen en brengen van cliënten van ’t Huys te Hoecke en Wijk van je Leven naar/van het restaurant

Onze cliënten kunnen 7 dagen in de week in het restaurant eten. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die bewoners ophalen en na het eten weer naar huis brengen. Om 12.00 uur haal je de cliënt op en rond 13.30/14.00 uur breng je  hem of haar weer terug naar huis. In de tussentijd eet je op onze kosten gezellig een maaltijd mee!

Locatie: ’T Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: elke dag
Tijdstip: 12.00 tot ongeveer 14.00 uur

Reageer

Ondersteunen en meezingen met onze Muziekagoog

Een van onze Muziekagogen is opzoek naar ondersteuning. Als ze bij een locatie komt haalt ze de cliënten op waarvan muziek en zingen een meerwaarde is voor hun behandelplan. Ondersteuning zou haar helpen meer tijd te kunnen besteden aan het muziek maken en zingen. Houd u van zingen en kunt u helpen met het ophalen en terugbrengen van de cliënten, mee zingen, stimuleren/activeren van de cliënten? Dan is dit iets voor u!

Locatie                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek.
Dag                      Dinsdag
Tijdstip                 14.00-15.30 uur

Reageer

Ondersteunen en meezingen met het bewonerskoor

Houdt u van zingen en kunt u helpen met het ophalen en terugbrengen van de cliënten, mee zingen, stimuleren/activeren van de cliënten? Dan is dit iets voor u!

In september gaat het bewonerskoor weer van start. We zoeken vrijwilligers die cliënten ophalen en thuisbrengen, zangbundels klaar leggen, in de pauze iets te drinken inschenken en na afloop met elkaar opruimen en de ruimte weer netjes achterlaten.

Locatie                Rembrandt in Oud-Beijerland
Dag                     Maandag
Tijdstip                18.30-20.30 uur

Reageer

Bestuursleden voor de Stichtingen; Vrienden van ’t Huys te Hoecke en Korenschoof, Vrienden van Immanuël

Vindt u het leuk om activiteiten met andere leden op te zetten en wilt u maatschappelijk betrokken zijn. Draagt u daarbij de bewoners van ’t Huys te Hoecke, de Korenschoof en Immanuël een warm hart toe?
Wij zoeken vrijwilligers in het bestuur die activiteiten opzetten en uitvoeren om geld in te zamelen en zo extra voorzieningen te bekostigen die niet uit de reguliere middelen van de organisatie of niet uit de jaarlijkse overheidssubsidie kunnen worden betaald. Onmisbaar om het leven voor de cliënten van Zorgwaard aangenamer te maken.

Locatie:                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek en Immanuel, ‘s-Gravendeel
Dag:                      in overleg
Tijdstip:               in overleg

Reageer

Persoonlijk wandelmaatje gezocht (bv om naar de markt te gaan)

Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken; samen een frisse neus halen met mooi weer, met een cliënt in een rolstoel naar de markt of met zijn tweeën een kopje koffie drinken.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag een gezellige ochtend willen hebben, van een kletspraatje houden en een cliënt hiermee een grote dienst willen bewijzen.
Locatie:                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag:                      Woensdagochtend
Tijdstip:                in overleg

Locatie:                de  Hoge Weide, Strijen
Dag:                     in overleg
Tijdstip:                in overlegReageer

Vrijwilliger palliatieve zorg

Palliatieve zorg richt zich op het leven en welzijn van de cliënt. Dit kan een luisterend oor zijn, tijd en aandacht bieden, maar ook ‘er zijn’ kan heel waardevol zijn. Je bent aanwezig op momenten dat de naasten dit niet kunnen, maar waarop zowel zij als de cliënt het op prijs stellen dat er iemand aanwezig is.

Locatie                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek.
Dag                       in overleg
Tijdstip                 In overleg

Reageer

Gastheer bij de Mannensoos

We zijn op zoek naar mannen die het leuk vinden om zich in te zetten voor andere mannen bij Zorgwaard. Even de tijd nemen voor mannen onder elkaar. Je haalt gezamenlijk de mannen op, maakt een praatje en drinkt wat samen. Daarna breng je ze weer terug. Kortom je zorgt ervoor dat iedereen begint met een gezellige ochtend!

Locatie                Huiskamer in de wijk, Zomerplein 15 in Puttershoek
Dag                      woensdag,  in de oneven weken
Tijdstip                 9.15-12.00 uur

Reageer

Vrijwilliger bij de schilderclub Huiskamer van de Wijk, Zomerplein in Puttershoek

Vind je het leuk om te schilderen en jouw kennis te delen en hulp te bieden aan de schilderaars? Je bent van harte welkom! Het gaat met name om samen de ruimte klaar te zetten, het ophalen van de schilders en hen op het eind weer terug te brengen. Daarna ruim je met elkaar op en ga je naar huis met een voldaan gevoel!

Locatie:                Huiskamer van de Wijk, Zomerplein, Puttershoek
Dag:                      Donderdag                                                                                
Tijdstip:                9.15-12.00 uur

Reageer

Fietsvrijwilliger voor duo- of rolstoelfiets

Hou je van fietsen en een gezellig praatje? Fiets dan eens samen met onze cliënten op de duo- of rolstoelfiets. Van mei t/m september kan er iedere dag een uurtje gefietst worden. Gezellig, sportief en in de buitenlucht! Je krijgt bij aanvang instructies.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en/of Korenschoof in Heinenoord.
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Gastvrouwen/gastheren bij woningen van cliënten met dementie

Zelfstandig het ontbijt, en/of lunch en/of diner te verzorgen. Met elkaar aan tafel eten, een praatje maken en een veilige huiselijke sfeer creëren. Daarnaast een kleine activiteit met de bewoners doen.

De bewoners zullen je dankbaar zijn!

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Korenschoof in Heinenoord, Bliekenhof in Klaaswaal, de Hoge Weide in Strijen, Immanuel (de Heul en de Kaai) in ‘s-Gravendeel, Gravin en Rembrandt in Oud-Beijerland, Poorthuis in Nieuw-Beijerland (reformatorische grondslag).
Dag: In overleg
Tijdstip: In overleg

Locatie: Elimhof in ‘s-Gravendeel (reformatorische grondslag)
Dag: Maandagochtend, woensdagochtend, zaterdagochtend, maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag (iedere week). Donderdagochtend (1x in de 14 dagen) en vrijdagochtend (1x in de 14 dagen).
Tijdstip: 08:00-11:00 uur, 15:00-17:00 uur

Reageer

Vrijwilligers voor de avond-ontspanningsactiviteiten van het A-team

Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen bij het A-Team. Dit is een vrijwilligersgroep die ontspanningsactiviteiten organiseert voor cliënten en omwonende. Het gaat om het klaarzetten van de zaal en het opruimen na afloop. Je haalt de cliënten (met of zonder rolstoel) op en brengt ze na afloop weer naar hun kamer. Naast het enthousiasmeren van de groep kun je natuurlijk gezellig meedoen met de activiteit!

Locatie: Huiskamer van de Wijk, Somerplein, Puttershoek
Dag: woensdag
Tijdstip: woensdagavond 1 x per maand

Reageer

Kookvrijwilliger voor een grote groep voor het project Aan tafel met…

Hou je van koken? Dat komt goed uit! We zoeken een kookvrijwilliger voor het Project Aan tafel met…in Puttershoek. Het project is een initiatief van Gemiva-SVG groep, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard.

Locatie: Puttershoek
Dag: woensdag, oneven weken
Tijdstip: vanaf 16.00 uur

Reageer

Halen en brengen van cliënten bij de fysiotherapeut

We zoeken vrijwilligers die op donderdag cliënten ophalen en naar de fysiotherapeut brengen.

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek.
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Rolstoelbus Zorgwaard zoekt weekend chauffeur

U heeft ze vast weleens zien rijden in de Hoeksche Waard: de rolstoelbussen van Zorgwaard. Ook altijd al willen rijden in zo’n bus? Dan is dit uw kans! We zijn namelijk op zoek naar een chauffeur voor in het weekend. Voor deze functie is het van belang dat u enigszins digitaal onderlegd bent (mobiele tel. en email).

Ook wordt er enige flexibiliteit van u gevraagd m.b.t. dagen/tijden dat u kan rijden. Bent u de vrijwilliger die graag op de weg zit, goed met meest oudere cliënten wil en kan werken in een leuk team? Heeft u een rijbewijs B, minimaal vijf jaar rijervaring en beschikt u over een goede mobiliteit dan bent u van harte welkom. Oh ja, tot nu toe hebben wij alleen mannelijke chauffeurs, maar iedereen is natuurlijk welkom!

Locatie:                Rembrandt, Oud-Beijerland
Dag:                     Zaterdag en zondag volgens het rooster
Tijdstip:               In overleg met de gastvrouw

Reageer

Ontbijt- en lunchvrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers die het fijn vinden om bewoners te ondersteunen bij het ontbijt en de lunch. Je bent van welkom van maandag tot en met zondag, wanneer het jou uitkomt. Terwijl je het ontbijt en/of lunch voor de bewoners verzorgd, maak je een gezellig praatje. Een mooi begin van de dag voor iedereen!

Locatie:                Immanuël te ‘s-Gravendeel – 1ste etage lichte zorg
Dag:                      In overleg  
Tijdstip:                8.00 uur- 9.00/9.30 uur

Locatie:                De Hoge Weide te Strijen – in de woning van dementerende cliënten
Dag:                      alle dagen, behalve woensdag en donderdag  
Tijdstip:                8.00 uur- 10.00 uur of van 9.00-11.00 uur

Reageer

Gastvrouwen/gastheren voor Restaurant Zoet in  ’t Huys te Hoecke en Restaurant van Rijn in Rembrandt en Restaurant Nonna in Immanuel

Tafels gezellig dekken, het ophalen en natuurlijk ook weer terug brengen van restaurant bezoekers. Het uitserveren van de maaltijd naar keuze met net even wat meer aandacht voor de bezoeker. Aandacht, een praatje, eventueel  hulp bieden. Dus een fijne sfeer te creëren bij  het eten.

De taken bestaan uit het dekken en opruimen van de tafels in het restaurant, het ophalen en wegbrengen van de bewoners, het uitserveren van de maaltijden etc. En natuurlijk eet u zelf met de andere vrijwilligers ook de warme maaltijd.

Locatie:               Restaurant Zoet (’t Huys te Hoecke), Restaurant van Rijn (Rembrandt) en Restaurant Nonna (Immanuel)
Dag:                    zaterdag en zondag, Restaurant van Rijn in Oud-Beijerland
zaterdag en zondag, Restaurant Zoet in Puttershoek
dinsdag, Restaurant Nonna in ‘s-Gravendeel


Tijdstip:               11:00-14:30 uur, Puttershoek en ‘s-Gravendeel
17:00-19:30 uur, Oud-Beijerland

Reageer

Begeleiding van cliënten naar het ziekenhuis en/of de tandarts

We zoeken vrijwilligers die cliënten willen begeleiden voor, tijdens en na het bezoek aan het ziekenhuis en/of de tandarts. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vooraf vragen van informatie aan de medewerker van betreffende afd./woongroep/thuiszorg. In overleg met de cliënt ga je mee naar binnen bij de behandelend arts. Bij terugkomst draag je de gegevens over aan de betreffende medewerker.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ´s Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Vrijwilligers om koffie te schenken

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om koffie en thee te schenken voor de cliënten, en een gezellig praatje maakt met iedereen. Je haalt de cliënten op en brengt ze na afloop terug naar hun kamer. Voor onze locatie Immanuël zoeken we ook een vrijwilliger voor in de avonduren.

Locatie:                 ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek
Dag:                      zaterdag en zondag
Tijdstip:                 9.30-11.30 uur en 14.00-15.30 uur

Locatie:                 Immanuël  in ’s-Gravendeel
Dag:                      Maandag t/m woensdagavond
Tijdstip:                18.30 – 19.30-20.00 uur

Locatie                 De Hoge Weide in Strijen
Dag                      in overleg
Tijdstip                in overleg

Reageer