Ga terug

Zorgwaard zoekt nieuwe vrijwilligers!

8 juni 2021

Word jij ook vrijwilliger bij Zorgwaard? We verwelkomen je met open armen. Bekijk snel ons overzicht met vacatures.

Goed om te weten: vrijwilligerswerk is altijd op maat. Staat er dus op dit moment geen vacature tussen die je aanspreekt, neem dan alsnog contact met ons op. We bespreken graag samen met je wat er bij je past!

Heb je een talent of hobby, of iets anders waar je blij van wordt? Je kunt daarover aan onze cliënten vertellen of dit samen gaan doen. Denk aan (voor)lezen, een muziekinstrument spelen, bridgen, muziek luisteren, handwerken, schilderen, winkelen, naar de markt gaan, wandelen, voetbal kijken (of naar een wedstrijd gaan!), fietsen, puzzelen, koken of bakken. Of misschien heb je zelf een ander idee!

Samen kijken we hoe en waar we jou het beste kunnen inzetten. Hoe vaak en wanneer je dat wilt. Er is van alles mogelijk! Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te maken. We kunnen niet wachten om je te leren kennen.

Telefoon: 078 676 34 00
E-mail: welzijn-vrijwilligers@zorg-waard.nl

Waarom vrijwilligerswerk?

Vrijwilligers zijn voor Zorgwaard van onschatbare waarde. Zij geven onze cliënten net dat beetje extra aandacht. Of zij ondersteunen de facilitaire dienst of administratie en zijn op die manier onmisbaar. Dankzij onze vrijwilligers is er meer persoonlijke aandacht en loopt alles op rolletjes. De inzet van alle vrijwilligers wordt ontzettend gewaardeerd door de cliënten en medewerkers. We zijn ze ontzettend dankbaar!

Als vrijwilliger haal je zelf ook veel uit vrijwilligerswerk, zoals:

Voldoening – het gevoel echt iets voor anderen te kunnen betekenen geeft veel voldoening. Je kunt met vrijwilligerswerk het verschil maken in de levens van anderen. Dat gevoel is natuurlijk goud waard!

Ervaring – door het doen van vrijwilligerswerk ontwikkel je jezelf op professioneel en persoonlijk vlak. Bovendien ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Vrijwilligerswerk is dan ook een mooie aanvulling op je cv.

Plezier – tijdens het vrijwilligerswerk neem je vaak ook zelf deel aan leuke activiteiten. Je bent dus echt onderdeel van alle gezelligheid!

Contact – tijdens het doen van vrijwilligerswerk leer je niet alleen de cliënten goed kennen, maar ook de andere vrijwilligers en medewerkers van Zorgwaard. Het is dus een verrijking van je sociale netwerk.

Daginvulling – voor wie bijvoorbeeld met pensioen is, kan vrijwilligerswerk een mooie manier zijn om een nieuwe invulling te geven aan de dag of week.

Het verhaal van vrijwilliger Jill (19)

Sinds een maand of acht brengt Jill (19) elke dinsdagochtend koffiebezoekjes aan cliënten van Zorgwaard. “Na twee keer in een kring op de gang, kon dat helaas niet meer vanwege corona. Daarna werden het ‘deurbezoekjes’. Klapstoelen mee en coronaproof op anderhalve meter afstand bij de deur, maar wél met een mooi Engels theekopje!”, aldus de enthousiaste Jill.