Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Word ook vrijwilliger bij Zorgwaard!

We verwelkomen je met open armen. Bekijk hieronder onze vacatures, daar vind je een heleboel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Zorgwaard.

Goed om te weten: vrijwilligerswerk is altijd op maat. Staat er dus op dit moment geen vacature tussen die je aanspreekt, neem dan alsnog contact met ons op. We bespreken graag samen met je wat er bij je past!

Heb je een talent of hobby, of iets anders waar je blij van wordt? Je kunt daarover aan onze cliënten vertellen of dit samen gaan doen. Denk aan (voor)lezen, een muziekinstrument spelen, bridgen, muziek luisteren, handwerken, schilderen, winkelen, naar de markt gaan, wandelen, voetbal kijken (of naar een wedstrijd gaan!), fietsen, puzzelen, koken of bakken. Of misschien heb je zelf een ander idee!

Samen kijken we hoe en waar we jou het beste kunnen inzetten. Hoe vaak en wanneer je dat wilt. Er is van alles mogelijk! Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te maken. We kunnen niet wachten om je te leren kennen.

Telefoon: 078 676 34 00

E-mail: welzijn-vrijwilligers@zorg-waard.nl 

Creatieve duizendpoot gezocht!

Ben jij creatief en vind je het heerlijk om samen te schilderen, verven, boetseren? Meld je dan snel aan als creatieve vrijwilliger/vrijwilligster!  

Nadat je de cliënten (ook in een rolstoel) hebt opgehaald, enthousiasmeer en ondersteun je de cliënten waar nodig. Eventueel bedenk je samen met de activiteitenbegeleider wat er gemaakt kan worden. Na afloop breng je de cliënten terug naar hun kamer en help je mee met het opruimen van de activiteitenzaal.

We kijken uit naar je komst, zodat we samen tijdens een gezellige middag leuke dingen kunnen maken!

Locatie: Activiteitenzaal de Driesprong, Immanuël  ’s Gravendeel
Dag: maandagmiddag of woensdagmiddag
Tijdstip: 14.00 uur tot 16.00 uur

Reageer

Technische vrijwilligers gezocht

De SPHW (Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard) zoekt vrijwilligers die feeling met techniek hebben. De SPHW is een samenwerking tussen Zorgwaard, Alerimus en Heemzicht.

Wat doen wij?

Met de alarmzender van SPHW kan er dag en nacht contact gelegd worden met de alarmcentrale. Die schakelt indien nodig contactpersonen in of zorgt dat er professionele hulp komt. Op deze manier kan de klant met een veilig gevoel blijven wonen in de eigen omgeving, want met één druk op de knop is de klant verzekerd van hulp.

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers plaatsen en verwijderen alarmkastjes bij de klant. Ook wordt soms gevraagd of ze willen gaan kijken bij een storing. Sinds januari dit jaar werkt de SPHW met digitale toegang. Als vrijwilliger bij de SPHW ga je na een training de digitale sloten verwijderen bij de klant. In de digitale sloten zit een batterij die af en toe vervangen moet worden. Ook daar zetten wij onze vrijwilligers bij in.

Je mag altijd eens meelopen met één van onze vrijwilligers om te kijken of het bij je past en of je het leuk vindt. De cliënten zijn dankbaar voor de hulp die ze krijgen van onze vrijwilligers!

Locatie: Strijen. In de nabije toekomst gaan wij verhuizen naar de Buitensluis in Numansdorp
Dag: in overleg / op oproepbasis
Tijdstip: in overleg

Reageer

Hulp gezocht in de kapsalon

Op vrijdag is de kapsalon in Rembrandt open. De kapsters zoeken een vrijwilliger die hen ondersteunt bij diverse werkzaamheden. Cliënten ophalen (intern en woongebouw) en weer terugbrengen, iets te drinken aanbieden, helpen bij het haren wassen, aangeven van rollers en na afloop de salon opruimen. U kunt natuurlijk ook uw eigen haar laten knippen!

Locatie: Rembrandt in Oud-Beijerland
Dag: vrijdag
Tijdstip: 9.00 tot ± 12.00 uur

Reageer

Begeleiding cliënten naar het ziekenhuis en/of de tandarts

We zoeken vrijwilligers die cliënten willen begeleiden voor, tijdens en na het bezoek aan het ziekenhuis en/of de tandarts. Taken zijn: vooraf informatie vragen aan de medewerker van betreffende afdeling/woongroep/thuiszorg. In overleg met de cliënt mee naar binnen bij de behandelend arts. Bij terugkomst: overdragen van gegevens aan betreffende medewerker.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ´s Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Schilderclub in Oud-Beijerland

Voor de schilderclub van Jan Toorop, Rembrandt, zoeken we een gezellige, creatieve vrijwilliger die de cliënten wil ondersteunen bij het schilderen.

Locatie: Jan Toorop in Rembrandt
Dag: Donderdagochtend
Tijdstip: 9.30-12.00 uur

Reageer

Tuinvrijwilliger gezocht in ‘s-Gravendeel

We zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om wekelijks enkele uurtjes de (binnen)tuin te onderhouden. O.a. Het onkruidvrij houden van tuin en het bijhouden van bloembakken etc. rond Immanuel.

Locatie: Immanuel in ‘s-Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Koffieschenkvrijwilligers gevraagd

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het fijn vinden om koffie te schenken voor de cliënten en die het daarnaast gezellig vinden om een praatje te maken. Ook het halen en terug brengen van cliënten kan tot de werkzaamheden behoren. De cliënten zullen je dankbaar zijn!

Locatie: De Hoge Weide in Strijen, ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek
Dag: maandag t/m zaterdagmorgen, vooral het weekend
Tijdstip: 9.30 – 11.30 uur, 9.30-11.30 uur en 14.00-15.30 uur

Reageer

Gastvrouwen/gastheren voor het restaurant Nonna te ’ s Gravendeel

Gastvrijheid en cliëntgerichtheid staan hoog in het vaandel bij Zorgwaard. Wij geven onze gasten en cliënten graag een complete horecaervaring. Lijkt het je leuk om daaraan een steentje bij te dragen? Voor het seniorenrestaurant zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die van aanpakken weten en kunnen helpen om het wekelijkse etentje mogelijk te maken. De taken bestaan uit: het indekken van het restaurant, het ophalen en wegbrengen van de gasten, het uitserveren van de maaltijden en het opruimen van het restaurant. Uiteraard zijn de sociale contacten en praatjes ook een belangrijk onderdeel. De gasten zullen u dankbaar zijn!

Locatie: Restaurant Nonna
Dag: dinsdag
Tijdstip: 11.00 tot 14.00 uur

Reageer

Vrijwilliger worden op de dagbesteding op ‘s-Gravendeel

Wil je graag iets voor een ander betekenen en heb je affiniteit met ouderen? Dan ben je op de dagbesteding in ‘s-Gravendeel op het juiste adres! Je kunt je passie, hobby of talent delen met de bezoekers. Zoals kaarten maken, schilderen, eten koken, bewegen etc. Daarnaast ondersteun je de medewerker van de dagbesteding. Je denkt actief mee en houdt overzicht over het verloop van de dag.

Locatie: Immanuël in ‘s Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Vrijwilligers voor de avond-ontspanningsactiviteiten van het A-team

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het A-Team. Een vrijwilligers groep die ontspanningsactiviteiten organiseert voor cliënten en omwonenden. Het gaat om het klaarzetten van de zaal en het opruimen na afloop. Cliënten ophalen en naar hun kamer terug brengen, indien nodig met een rolstoel. Naast het enthousiasmeren van de cliënten kun je natuurlijk zelf ook gezellig meedoen met de activiteit.

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: woensdag
Tijdstip: woensdagavond

Reageer

Assisteren bij het zitdansen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het klaarzetten van de zaal en bij het opruimen na afloop. De cliënten moeten gehaald en naar hun kamer terug gebracht worden, indien nodig met een rolstoel. Naast het enthousiasmeren van de cliënten kun je natuurlijk gezellig meedoen met de activiteit!

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: vrijdag
Tijdstip: 9.30-12.00 uur

Reageer

Bezoekvrijwilligers

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden een cliënt te bezoeken en bijvoorbeeld samen naar de markt (op woensdagochtend) te gaan of een stukje te wandelen.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ’s-Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Het koken van een maaltijd voor een grote groep voor het project Aan tafel met…

We zijn op zoek naar een Kookvrijwilliger voor het Project Aan tafel met… in Puttershoek. Het project is een initiatief van Gemiva-svg groep, Welzijn Hoeksewaard en Zorgwaard.

Locatie: Puttershoek
Dag: woensdag, oneven weken
Tijdstip: vanaf 16.00 uur

Reageer

Ophalen en terugbrengen van cliënten die een afspraak bij de fysiotherapeut hebben

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op donderdag cliënten naar de fysiotherapeut willen brengen
en weer terug.

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek en Rembrandt in Oud-beijerland
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Brengen en terugbrengen van cliënten van ’t Huys te Hoecke en Wijk van je Leven naar/van het restaurant

Zeven dagen in de week kunnen cliënten in het restaurant eten. We zijn op zoek naar vrijwilligers die cliënten naar het restaurant brengen en daarna weer naar huis. Om 12.00 uur haal je de cliënt op en rond 13.30/14.00 uur breng je hem of haar weer terug naar huis. In de tussentijd kun je op onze kosten gezellig een maaltijd mee-eten.

Locatie: ’T Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: elke dag
Tijdstip: 12.00 tot ongeveer 14.00 uur

Reageer

Lekker fietsen met cliënten op de duofiets of rolstoelfiets

Van mei t/m september kan er iedere dag een uurtje gefietst worden met cliënten op de duo- of rolstoelfiets. Gezellig, sportief en lekker in de buitenlucht!

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland en/of De Hoge Weide in Strijen
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Gastvrouwen/gastheren bij de woningen van cliënten met dementie

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het fijn vinden om in de woningen het ontbijt en/of lunch en/of diner te verzorgen. En die het daarnaast gezellig vinden om een praatje te maken of een kleine activiteit te doen met de cliënten. De cliënten zullen je dankbaar zijn!

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Korenschoof in Heinenoord, Bliekenhof in Klaaswaal, de Hoge Weide in Strijen , Immanuel ( de Heul en de Kaai) in ‘s-Gravendeel , Gravin en Rembrandt in Oud-Beijerland, Elimhof in ’s-Gravendeel, Poorthuis in Nieuw-Beijerland (voor de laatste twee geldt een reformatorische grondslag)
Dag: In overleg
Tijdstip: In overleg

Reageer