Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Word ook vrijwilliger bij Zorgwaard!

We verwelkomen je met open armen. Bekijk hieronder onze vacatures, daar vind je een heleboel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij Zorgwaard.

Goed om te weten: vrijwilligerswerk is altijd op maat. Staat er dus op dit moment geen vacature tussen die je aanspreekt, neem dan alsnog contact met ons op. We bespreken graag samen met je wat er bij je past!

Heb je een talent of hobby, of iets anders waar je blij van wordt? Je kunt daarover aan onze cliënten vertellen of dit samen gaan doen. Denk aan (voor)lezen, een muziekinstrument spelen, bridgen, muziek luisteren, handwerken, schilderen, winkelen, naar de markt gaan, wandelen, voetbal kijken (of naar een wedstrijd gaan!), fietsen, puzzelen, koken of bakken. Of misschien heb je zelf een ander idee!

Samen kijken we hoe en waar we jou het beste kunnen inzetten. Hoe vaak en wanneer je dat wilt. Er is van alles mogelijk! Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te maken. We kunnen niet wachten om je te leren kennen.

Telefoon: 078 676 34 00

E-mail: welzijn-vrijwilligers@zorg-waard.nl 

Creatieve duizendpoten

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden creatief aan de slag te gaan met de deelnemers van ‘De Crea’. Je helpt mee met verzinnen wat er gemaakt gaat worden, maakt eventueel wat voorbeelden en helpt met het klaarmaken van de zaal en bij het opruimen na afloop. De cliënten worden gehaald en naar hun kamer terug gebracht, indien nodig met een rolstoel. We zoeken creatieve duizendpoten die het leuk vinden om creatief bezig te zijn en ook goed zijn in het enthousiasmeren van de deelnemers.

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: woensdag om de week
Tijdstip: 9.00-12.00 uur

Reageer

Gastvrouwen/gastheren voor het restaurant Nonna te ’ s Gravendeel

Gastvrijheid en cliëntgerichtheid staan hoog in het vaandel bij Zorgwaard. Wij geven onze gasten en cliënten graag een complete horecaervaring. Lijkt het je leuk om daaraan een steentje bij te dragen? Voor het seniorenrestaurant zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die van aanpakken weten en kunnen helpen om het wekelijkse etentje mogelijk te maken. De taken bestaan uit: het indekken van het restaurant, het ophalen en wegbrengen van de gasten, het uitserveren van de maaltijden en het opruimen van het restaurant. Uiteraard zijn de sociale contacten en praatjes ook een belangrijk onderdeel. De gasten zullen u dankbaar zijn!

Locatie: Restaurant Nonna
Dag: dinsdag
Tijdstip: 11.00 tot 14.00 uur

Reageer

Gastvrouwen/gastheren gezocht voor het restaurant in de Hoge Weide

Wij zijn voor het restaurant op zoek naar vrijwilligers die van aanpakken weten en kunnen helpen om het wekelijkse etentje mogelijk te maken. De taken bestaan uit het klaarmaken en opruimen van de eetzaal, het ophalen en wegbrengen van de bewoners, het uitserveren van de maaltijden etc. We zoeken vrijwilligers die het daarnaast gezellig vinden om een praatje te maken met de gasten. De bewoners zullen u dankbaar zijn!

Locatie: De Hoge Weide in Strijen
Dag: donderdag (gemiddeld help je ongeveer 2 donderdagen per maand)
Tijdstip: 11.15 – 14.45 uur

Reageer

Vrijwilliger worden op de dagbesteding op ‘s-Gravendeel

Wil je graag iets voor een ander betekenen en heb je affiniteit met ouderen? Dan ben je op de dagbesteding in ‘s-Gravendeel op het juiste adres! Je kunt je passie, hobby of talent delen met de bezoekers. Zoals kaarten maken, schilderen, eten koken, bewegen etc. Daarnaast ondersteun je de medewerker van de dagbesteding. Je denkt actief mee en houdt overzicht over het verloop van de dag.

Locatie: Immanuël in ‘s Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Vrijwilligers voor de avond-ontspanningsactiviteiten van het A-team

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het A-Team. Een vrijwilligers groep die ontspanningsactiviteiten organiseert voor cliënten en omwonenden. Het gaat om het klaarzetten van de zaal en het opruimen na afloop. Cliënten ophalen en naar hun kamer terug brengen, indien nodig met een rolstoel. Naast het enthousiasmeren van de cliënten kun je natuurlijk zelf ook gezellig meedoen met de activiteit.

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: woensdag
Tijdstip: woensdagavond

Reageer

Puzzelclub

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op dinsdagochtend, het leuk vinden om te puzzelen met de deelnemers. Cliënten ophalen en terug brengen, koffie/thee schenken.

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: dinsdag
Tijdstip: 10.00-11.30 uur

Reageer

Assisteren bij het zitdansen

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het klaarzetten van de zaal en bij het opruimen na afloop. De cliënten moeten gehaald en naar hun kamer terug gebracht worden, indien nodig met een rolstoel. Naast het enthousiasmeren van de cliënten kun je natuurlijk gezellig meedoen met de activiteit!

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: vrijdag
Tijdstip: 9.30-12.00 uur

Reageer

Bezoekvrijwilligers

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden een cliënt te bezoeken en bijvoorbeeld samen naar de markt (op woensdagochtend) te gaan of een stukje te wandelen.

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Het koken van een maaltijd voor een grote groep voor het project Aan tafel met…

We zijn op zoek naar een Kookvrijwilliger voor het Project Aan tafel met… in Puttershoek. Het project is een initiatief van Gemiva-svg groep, Welzijn Hoeksewaard en Zorgwaard.

Locatie: Puttershoek
Dag: woensdag, oneven weken
Tijdstip: vanaf 16.00 uur

Reageer

Ophalen en terugbrengen van cliënten die een afspraak bij de fysiotherapeut hebben

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op donderdag cliënten naar de fysiotherapeut willen brengen
en weer terug.

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek en Rembrandt in Oud-beijerland
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Brengen en terugbrengen van cliënten van ’t Huys te Hoecke en Wijk van je Leven naar/van het restaurant

Zeven dagen in de week kunnen cliënten in het restaurant eten. We zijn op zoek naar vrijwilligers die cliënten naar het restaurant brengen en daarna weer naar huis. Om 12.00 uur haal je de cliënt op en rond 13.30/14.00 uur breng je hem of haar weer terug naar huis. In de tussentijd kun je op onze kosten gezellig een maaltijd mee-eten.

Locatie: ’T Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: elke dag
Tijdstip: 12.00 tot ongeveer 14.00 uur

Reageer

ATC Afasie Trainings Centrum

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen bij de afasiegroep. Door afasie ontstaan er problemen met het spreken, het lezen en het schrijven. Vrijwilligers ondersteunen onder andere door het schenken van koffie en thee en het helpen van de logopediste/activiteitenbegeleider bij het uitvoeren van de activiteiten.

Locatie: ATC ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: maandag, dinsdag of donderdag
Tijdstip: 10.00-17.00 uur

Reageer

Lekker fietsen met cliënten op de duofiets of rolstoelfiets

Van mei t/m september kan er iedere dag een uurtje gefietst worden met cliënten op de duo- of rolstoelfiets. Gezellig, sportief en lekker in de buitenlucht!

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Gastvrouwen/gastheren bij de woningen van cliënten met dementie

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het fijn vinden om in de woningen het ontbijt en/of lunch en/of diner te verzorgen. En die het daarnaast gezellig vinden om een praatje te maken of een kleine activiteit te doen met de cliënten. De cliënten zullen je dankbaar zijn!

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Korenschoof in Heienoord, Bliekenhof in Klaaswaal, de Hoge Weide in Strijen, Immanuel (de heul en de Kaai) in ‘s Gravendeel, Elimhof in ‘s Gravendeel en Poorthuis in Nieuw-Beijerland (de laatste twee locaties hebben een reformatorische grondslag).
Dag: In overleg
Tijdstip: In overleg

Reageer