Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Word ook vrijwilliger bij Zorgwaard!

Zorgwaard heeft maar liefst 1.000 vrijwilligers. Maar we kunnen altijd meer hulp gebruikten. Graag zelfs, we verwelkomen je met open armen! Heb je een hobby, talent, of iets anders waar je blij van wordt? Deel je kennis en enthousiasme dan met onze cliënten. Lees je graag voor, speel je een instrument, houd je van puzzelen of bridgen? Of ga je liever samen naar de markt, wandelen of voetbal kijken? Alle ideëen zijn welkom. Samen kijken we hoe en waar we jou het beste kunnen inzetten. Hoe vaak en wanneer je dat wilt. Er is van alles mogelijk! Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te maken. We kunnen niet wachten om je te leren kennen.

Telefoonnummer: 078 676 34 00
E-mailadres: welzijn-vrijwilligers@zorg-waard.nl 

Vrijwilliger bij de schilderclub

Vind je het leuk om te schilderen en jouw kennis te delen en hulp te bieden aan de schilderaars? Je bent van harte welkom! Het gaat met name om samen de ruimte klaar te zetten, het ophalen van de schilders en hen op het eind weer terug te brengen. Daarna ruim je samen met elkaar op en ga je naar huis met een voldaan gevoel!

Locatie:                Activiteitenruimte, Puttershoek
Dag:                      Donderdag                                                                                
Tijdstip:                9.15-12.00 uur

Reageer

Halen en brengen van cliënten van ’t Huys te Hoecke en Wijk van je Leven naar/van het restaurant

Onze cliënten kunnen 7 dagen in de week in het restaurant eten. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die bewoners ophalen en na het eten weer naar huis brengen. Om 12.00 uur haal je de cliënt op en rond 13.30/14.00 uur breng je  hem of haar weer terug naar huis. In de tussentijd eet je op onze kosten gezellig een maaltijd mee!

Locatie: ’T Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: elke dag
Tijdstip: 12.00 tot ongeveer 14.00 uur

Reageer

Vrijwilliger voor ATC Afasie Trainings Centrum

Vind je het leuk om mensen met Afasie te helpen bij het trainen van o.a. hun uitspraak, het vinden van woorden etc.? Kom dan eens kijken bij het ATC. Door middel van activiteiten worden de deelnemers gestimuleerd en getraind in een veilige, huiselijke omgeving.

Locatie: ATC ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: in overleg
Tijdstip: 9.30 uur – 15.30 uur

Reageer

Fietsvrijwilliger voor duo- of rolstoelfiets

Hou je van fietsen en een gezellig praatje? Fiets dan eens samen met onze cliënten op de duo- of rolstoelfiets. Van mei t/m september kan er iedere dag een uurtje gefietst worden. Gezellig, sportief en in de buitenlucht! Je krijgt bij aanvang instructies.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland en/of De Hoge Weide in Strijen
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Gastvrouwen/gastheren bij woningen van cliënten met dementie

We zoeken vrijwilligers die het fijn vinden om zelfstandig in de woningen het ontbijt, en/of lunch en/of diner te verzorgen. Daarnaast vind je het gezellig om een praatje te maken of een kleine activiteit te doen met de cliënten. Zij zullen je erg dankbaar zijn!

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Korenschoof in Heinenoord, Bliekenhof in Klaaswaal, de Hoge Weide in Strijen , Immanuel ( de Heul en de Kaai) in ‘s-Gravendeel , Gravin en Rembrandt in Oud-Beijerland, Elimhof in ’s-Gravendeel, Poorthuis in Nieuw-Beijerland (voor de laatste twee geldt een reformatorische grondslag)
Dag: In overleg
Tijdstip: In overleg

Reageer

Vrijwilligers voor de avond-ontspanningsactiviteiten van het A-team

Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen bij het A-Team. Dit is een vrijwilligersgroep die ontspanningsactiviteiten organiseert voor cliënten en omwonende. Het gaat om het  klaarzetten van de zaal en het opruimen na afloop. Je haalt de cliënten (met of zonder rolstoel) op en brengt ze na afloop weer naar hun kamer. Naast het enthousiasmeren van de groep kun je natuurlijk gezellig meedoen met de activiteit!

Locatie: ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: woensdag
Tijdstip: woensdagavond

Reageer

Bezoekvrijwilligers

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden een cliënt te bezoeken en samen bv naar de markt (op woensdagochtend) te gaan of een stukje te wandelen.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ’s-Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Kookvrijwilliger voor een grote groep voor het project Aan tafel met…

Hou je van koken? Dat komt goed uit! We zoeken een kookvrijwilliger voor het Project Aan tafel met…in Puttershoek. Het project is een initiatief van Gemiva-SVG groep, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard.

Locatie: Puttershoek
Dag: woensdag, oneven weken
Tijdstip: vanaf 16.00 uur

Reageer

Halen en brengen van cliënten bij de fysiotherapeut

We zoeken vrijwilligers die op donderdag cliënten ophalen en naar de fysiotherapeut brengen.

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek en Rembrandt in Oud-beijerland
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Chauffeur voor de Zorgwaard rolstoelbus

Je hebt ze vast weleens zien rijden in de Hoeksche Waard: de rolstoelbussen van Zorgwaard. Van maandag t/m vrijdag worden cliënten vervoerd van huis naar Dagbesteding en v.v. Daarnaast kan het ook zijn dat er tussendoor een rit gereden moet worden. Of in het weekend, wanneer een cliënt  naar huis wil of naar een verjaardag van een familielid. Ook tijdens de vakanties van één van de locaties van Zorgwaard worden de bussen ingezet.

Ons gezellige team zoekt een nieuwe collega. Ben je die leuke vrijwilliger die graag op de weg zit en iets wil betekenen voor ouderen? Ben je daarnaast in het bezit van een rijbewijs B, een goede mobiliteit en minimaal vijf jaar rijervaring? Meld je dan gauw aan!

Oh ja, tot nu toe hebben wij alleen mannelijke chauffeurs. Het zou leuk zijn om ook eens een vrouwelijke chauffeur erbij te hebben.

Locatie:                Rembrandt
Dag:                      Maandag t/m vrijdag en/of in het weekend volgens het rooster 
Tijdstip:                Maandag t/m vrijdag van 8.30 -10.30 / 14.30 -16.00 uur. In het weekend in overleg

Reageer

Ontbijtvrijwilligers

We zoeken vrijwilligers die het fijn vinden om bewoners  te ondersteunen bij hun ontbijt. Je bent van welkom van maandagochtend tot en met zondagochtend, wanneer het jou uitkomt. Terwijl je het ontbijt voor de bewoners verzorgd, maak je een gezellig praatje. Een mooi begin van de dag voor iedereen!

Locatie:                Immanuël – 1ste etage lichte zorg
Dag:                      In overleg  
Tijdstip:                8.00 uur- 9.00/9.30 uur

Reageer

Wandelmaatje in Maasdam

Houd je van wandelen en zoek je een wandelmaatje? Dat komt goed uit! Een dame uit Maasdam die dagelijks een wandeling in de wijk maakt, zoekt namelijk ook iemand om gezellig samen te lopen. Dit is niet alleen erg gezellig, maar ook erg fijn aangezien ze soms de weg wel eens kwijt raakt.


Locatie:                Maasdam
Dag:                      in overleg
Tijdstip:                in overleg

Reageer

Gastheer/vrouw voor de avondmaaltijd en/of koffieronde in Jan Toorop

Wil je graag iets voor ouderen betekenen? Dan ben je bij de woning Jan Toorop aan het juiste adres. We zoeken vrijwilligers die willen helpen bij de avondmaaltijd en/of bij de koffieronde. Je eet samen met de clienten en maakt een gezellig praatje met iedereen.

Locatie:               Rembrandt Oud-Beijerland
Dag:                    maandag, woensdag en/of vrijdag
Tijdstip:              16.30 – 19.30 / 20.30 uur


Reageer

Vrijwilligers voor de restaurants in Oud-Beijerland, Puttershoek en ‘s-Gravendeel

Houd je van de combinatie aanpakken, gezelligheid en samen eten? Dat komt goed uit! Voor de restaurants Zoet (locatie ’t Huys te Hoecke), van Rijn (locatie Rembrandt) en Nonna (locatie Immanuel) zoeken wij vrijwilligers die helpen bij o.a. het tafeldekken, ophalen en terugbrengen van de bezoekers van het restaurant. Je serveert de maaltijden uit met net even wat meer aandacht voor de bezoeker. Je maakt een praatje en helpt de cliënten daar waar nodig. Natuurlijk eet je gezellig mee, samen met de andere vrijwilligers.

Locatie:               Restaurant Zoet, Restaurant van Rijn en Restaurant Nonna
Dag:                     Restaurant Zoet in overleg, Restaurant van Rijn dinsdag, zaterdag, zondag, Restaurant Nonna dinsdag
Tijdstip:               11.15 – 14.45 uur, bij Restaurant Nonna van 11.00 – 14.30 uur

Reageer

Begeleider voor in de beweegtuin bij Rembrandt

We zoeken een vrijwilliger voor in onze beweegtuin. Je bent hiervoor een vast dagdeel in tuin aanwezig, waar je cliënten begeleidt en stimuleert bij de oefeningen en het gebruik van de toestellen.

Locatie: de beweegtuin in Rembrandt
Dag: een dagdeel in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Creatieve duizendpoot gezocht

Ben jij creatief en vind je het heerlijk om samen te schilderen, verven, boetseren? Meld je dan snel aan als creatieve vrijwilliger/vrijwilligster!  

Nadat je de cliënten (ook in een rolstoel) hebt opgehaald, enthousiasmeer en ondersteun je de cliënten waar nodig. Eventueel bedenk je samen met de activiteitenbegeleider wat er gemaakt kan worden. Na afloop breng je de cliënten terug naar hun kamer en help je mee met het opruimen van de activiteitenzaal.

We kijken uit naar je komst, zodat we samen tijdens een gezellige middag leuke dingen kunnen maken!

Locatie activiteitenzaal de Driesprong, Immanuël  ’s Gravendeel
Dag maandagmiddag of woensdagmiddag
Tijdstip 14.00 uur tot 16.00 uur

Reageer

Vrijwilligers met feeling voor techniek

De SPHW (Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard) zoekt vrijwilligers die feeling met techniek hebben. De SPHW is een samenwerking tussen Zorgwaard, Alerimus en Heemzicht.

Wat doen wij?

Wat doen wij? Met de alarmzender van SPHW kan er dag en nacht contact gelegd worden met de alarmcentrale. Die schakelt indien nodig contactpersonen in of zorgt dat er professionele hulp komt. Hierdoor kan de klant met een veilig gevoel blijven wonen in de eigen omgeving, want met één druk op de knop is de klant verzekerd van hulp.

Wat doen onze vrijwilligers?

Wat doen onze vrijwilligers? Zij plaatsen en verwijderen het alarmkastje bij de klant. En bezoeken hen in geval van een storing. De SPHW werkt met een digitale toegang. Als vrijwilliger verwijder je de digitale sloten bij de klant. Hiervoor krijg je een training. Ook vervang je de batterij die in de sloten zit.

Lijkt het je leuk om ons hiermee te helpen? Je mag altijd is meelopen met één van onze vrijwilligers om te kijken of het bij je past. De cliënten zijn dankbaar voor de hulp die ze krijgen van onze vrijwilligers.

Locatie:              Buitensluis, Bernhardstraat 25 in Numansdorp
Dag:                    in overleg/ oproepbaar
Tijdstip:              in overleg

Reageer

Hulp gezocht in de kapsalon

Op vrijdag is de kapsalon in Rembrandt open. De kapsters zoeken een vrijwilliger die hen ondersteunt bij diverse werkzaamheden. Zoals het ophalen van cliënten (intern en woongebouw) en weer terugbrengen, iets te drinken aanbieden, het helpen bij het haren wassen, het aangeven van rollers en het opruimen van de salon na afloop.

Locatie:              Rembrandt
Dag:                    vrijdag
Tijdstip:              9.00 – 12.00 uur

Reageer

Begeleiding van cliënten naar het ziekenhuis en/of de tandarts

We zoeken vrijwilligers die cliënten willen begeleiden voor, tijdens en na het bezoek aan het ziekenhuis en/of de tandarts. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vooraf vragen van informatie aan de medewerker van betreffende afd./woongroep/thuiszorg. In overleg met de cliënt ga je mee naar binnen bij de behandelend arts. Bij terugkomst draag je de gegevens over aan de betreffende medewerker.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ´s Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Tuinvrijwilliger in ‘s-Gravendeel

Heb jij groene vingers? Dat komt goed uit! We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om wekelijks enkele uurtjes de (binnen)tuin te onderhouden. Zoals het onkruid wieden van de tuin rond Immanuel en het bijhouden van de bloembakken etc.

Locatie: Immanuel in ‘s-Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Vrijwilligers om koffie te schenken

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om koffie en thee te schenken voor de cliënten, en een gezellig praatje maakt met iedereen. Je haalt de cliënten op en brengt ze na afloop terug naar hun kamer.

Locatie: De Hoge Weide in Strijen, ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek
Dag: maandag t/m zaterdagmorgen, vooral het weekend
Tijdstip: 9.30 – 11.30 uur, 9.30-11.30 uur en 14.00-15.30 uur

Reageer

Gastvrouwen of -heren voor restaurant Nonna in ’s Gravendeel

Gastvrijheid en cliëntgerichtheid staat hoog in het vaandel bij Zorgwaard. Wij geven onze gasten en cliënten graag een complete horeca ervaring. Lijkt het je leuk om daaraan een steentje bij te dragen? Lees dan verder want wij zijn voor het seniorenrestaurant op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die van aanpakken weten en kunnen helpen om dit wekelijkse etentje mogelijk te maken. Zo maak je de eetzaal klaar en ruimt deze ook op. Daarnaast haal en breng je de bewoners en helpt bij het uitserveren van de maaltijden. In de tussentijd maak je een gezellig praatje met iedereen. Ze zullen je dankbaar zijn!

Locatie: Restaurant Nonna
Dag: dinsdag
Tijdstip: 11.00 tot 14.00 uur

Reageer

Vrijwilligers dagbesteding ‘s-Gravendeel, Strijen en Puttershoek

Wil je graag iets voor ouderen betekenen? Dan ben je bij de dagbesteding in ’s-Gravendeel en op de dagbesteding in Strijen op het juiste adres! Hier kun je je passie, hobby of talent delen met de bezoeker. Zoals kaarten maken, schilderen, eten koken, bewegen etc. Daarnaast ben je mede de ogen en oren van de medewerker van de dagbesteding. Je denkt mee en hebt overzicht over hoe de dag verloopt.

Locatie:               Immanuel in ‘s-Gravendeel
Dag:                     In overleg
Tijdstip:               In overleg

Locatie:               De Hoge Weide in Strijen
Dag:                     Donderdag heel de dag
Tijdstip:               9.15- 15.30 uur

Locatie:               ’t Huys te Hoecke in Puttershoek
Dag:                     maandag en dinsdag
Tijdstip:               9.15- 15.30 uur

Reageer