Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Vacatures voor vrijwilligers

Word ook vrijwilliger bij Zorgwaard!

Zorgwaard heeft maar liefst 800 vrijwilligers. Maar we kunnen altijd meer hulp gebruikten. Graag zelfs, we verwelkomen je met open armen! Heb je een hobby, talent, of iets anders waar je blij van wordt? Deel je kennis en enthousiasme dan met onze cliënten. Lees je graag voor, speel je een instrument, houd je van puzzelen of bridgen? Of ga je liever samen naar de markt, wandelen of voetbal kijken? Alle ideeën zijn welkom. Samen kijken we hoe en waar we jou het beste kunnen inzetten. Hoe vaak en wanneer je dat wilt. Er is van alles mogelijk! Neem contact op om vrijblijvend een afspraak te maken. We kunnen niet wachten om je te leren kennen.

Telefoonnummer: 078 676 34 00
E-mailadres: welzijn-vrijwilligers@zorg-waard.nl 

Vrijwilliger beeldzorg – Compaantablet

Zorgwaard werkt steeds vaker met beeldzorg zoals de Compaantablet. Hierdoor kan zorg en aandacht op afstand worden gegeven. Uit onderzoek blijkt dat beeldzorg als heel persoonlijk wordt ervaren met echte aandacht! De Compaan (vrij vertaald ”maatje”) is een heel makkelijk te gebruiken tablet, vooral voor ouderen en helpt om bv. familie dichtbij te halen door beeldcontact. Of de agenda in de gaten te houden door een seintje te geven als je naar een afspraak moet. Lijkt je het leuk dit “maatje” uit te leggen aan een gebruiker? Ben je geduldig, sociaal, mobiel en ben je digitaal vaardig ? Dan past dit vrijwilligerswerk vast bij jou! Natuurlijk krijg je vooraf uitleg en neem je deel aan de werkgroep om o.a. je ervaringen te delen. Je krijgt zelfs een Compaantablet te leen zodat je thuis kunt oefenen.

Locatie                ’t Huys te Hoecke; Puttershoek, Rembrandt; Oud-Beijerland, De Hoge Weide; Strijen en
                            Immanuel; ´s Gravendeel
Dag                      in overleg
Tijdstip                in overleg

Reageer

Bestuursleden gezocht

Draagt u de bewoners van ’t Huys te Hoecke en de Korenschoof een warm hart toe? En vindt u het leuk om activiteiten met ander leden op te zetten en uit te voeren? Dan is deze vacature wat voor u!

De stichting heeft als doel om voor de bewoners van ’t Huys te Hoecke te Puttershoek en De Korenschoof te Heinenoord, financiële middelen te werven, waarmee zaken kunnen worden gekocht die niet uit de jaarlijkse overheidssubsidie worden betaald. Voor het organiseren en uitvoeren van activiteiten om financiële middelen te werven zoeken we bestuursleden.

Locatie                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag                       in overleg
Tijdstip                 In overleg

Reageer

Wandelmaatje, naar de markt

Naar de markt, een kopje koffie drinken met een cliënt en daarna met de rolstoel naar de markt toe.
Een gezellige ochtend met elkaar! Houd jij ook van een kletspraatje en naar de markt gaan, hoe leuk om dit met een cliënt te doen! Of een stukje te wandelen, met mooi weer of gewoon een frisse neus halen.
Locatie:                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag:                      Woensdagochtend
Tijdstip:                in overleg

Reageer

Gastheer of -vrouw  voor De Driesprong, in Immanuël te ’s Gravendeel

Iemand die het leuk vindt om met een bewoner te wandelen, een spelletje te doen of wat extra aandacht te geven op de kamer. Maar ook de activiteitenbegeleidster te helpen bij gezamenlijke activiteiten, zoals een borrelmiddag, spelletjesmiddag, sjoelen ed.

Locatie                De Driesprong, Immanuël in ’s Gravendeel

Dag                      Vrijdagmiddag, in de oneven weken

Tijdstip                 13.45-16.00 uur

Reageer

Vrijwilliger palliatieve zorg

Palliatieve zorg richt zich op het leven en welzijn van de cliënt. Dit kan een luisterend oor zijn, tijd en aandacht bieden, maar ook ‘er zijn’ kan heel waardevol zijn. Je bent aanwezig op momenten dat de naasten dit niet kunnen, maar waarop zowel zij als de cliënt het op prijs stellen dat er iemand aanwezig is.

Locatie                ‘t Huys te Hoecke, Puttershoek.
Dag                       in overleg
Tijdstip                 In overleg

Reageer

Gastheer bij de Mannensoos in de Huiskamer van de Wijk, Zomerplein, Puttershoek

We zijn op zoek naar mannen die het leuk vinden om zich in te zetten voor andere mannen bij Zorgwaard. Even de tijd nemen voor mannen onder elkaar. Je haalt gezamenlijk de mannen op, maakt een praatje en drinkt wat samen. Daarna breng je ze weer terug. Kortom je zorgt ervoor dat iedereen begint met een gezellige ochtend!

Locatie                Huiskamer in de wijk, Zomerplein 15 in Puttershoek
Dag                      woensdag,  in de oneven weken
Tijdstip                 9.15-12.00 uur

Locatie                De Driesprong, Immanuël in ’s Gravendeel
Dag                      Vrijdagmiddag,  in de oneven weken
Tijdstip                 13.45-16.00 uur

Reageer

Vrijwilliger bij de schilderclub Huiskamer van de Wijk, Zomerplein in Puttershoek

Vind je het leuk om te schilderen en jouw kennis te delen en hulp te bieden aan de schilderaars? Je bent van harte welkom! Het gaat met name om samen de ruimte klaar te zetten, het ophalen van de schilders en hen op het eind weer terug te brengen. Daarna ruim je met elkaar op en ga je naar huis met een voldaan gevoel!

Locatie:                Huiskamer van de Wijk, Zomerplein, Puttershoek
Dag:                      Donderdag                                                                                
Tijdstip:                9.15-12.00 uur

Reageer

Halen en brengen van cliënten van ’t Huys te Hoecke en Wijk van je Leven naar/van het restaurant

Onze cliënten kunnen 7 dagen in de week in het restaurant eten. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die bewoners ophalen en na het eten weer naar huis brengen. Om 12.00 uur haal je de cliënt op en rond 13.30/14.00 uur breng je  hem of haar weer terug naar huis. In de tussentijd eet je op onze kosten gezellig een maaltijd mee!

Locatie: ’T Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: elke dag
Tijdstip: 12.00 tot ongeveer 14.00 uur

Reageer

Vrijwilliger voor ATC Afasie Trainings Centrum

Vind je het leuk om mensen met Afasie te helpen bij het trainen van o.a. hun uitspraak, het vinden van woorden etc.? Kom dan eens kijken bij het ATC. Door middel van activiteiten worden de deelnemers gestimuleerd en getraind in een veilige, huiselijke omgeving.

Locatie: ATC ’t Huys te Hoecke, Puttershoek
Dag: in overleg
Tijdstip: 9.30 uur – 15.30 uur

Reageer

Fietsvrijwilliger voor duo- of rolstoelfiets

Hou je van fietsen en een gezellig praatje? Fiets dan eens samen met onze cliënten op de duo- of rolstoelfiets. Van mei t/m september kan er iedere dag een uurtje gefietst worden. Gezellig, sportief en in de buitenlucht! Je krijgt bij aanvang instructies.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland en/of De Hoge Weide in Strijen
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Gastvrouwen/gastheren bij woningen van cliënten met dementie

We zoeken vrijwilligers die het fijn vinden om zelfstandig in de woningen het ontbijt, en/of lunch en/of diner te verzorgen. Daarnaast vind je het gezellig om een praatje te maken of een kleine activiteit te doen met de cliënten. Zij zullen je erg dankbaar zijn!

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Korenschoof in Heinenoord, Bliekenhof in Klaaswaal, de Hoge Weide in Strijen , Immanuel ( de Heul en de Kaai) in ‘s-Gravendeel , Gravin en Rembrandt in Oud-Beijerland, Elimhof in ’s-Gravendeel, Poorthuis in Nieuw-Beijerland (voor de laatste twee geldt een reformatorische grondslag)
Dag: In overleg
Tijdstip: In overleg

Reageer

Vrijwilligers voor de avond-ontspanningsactiviteiten van het A-team

Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen bij het A-Team. Dit is een vrijwilligersgroep die ontspanningsactiviteiten organiseert voor cliënten en omwonende. Het gaat om het klaarzetten van de zaal en het opruimen na afloop. Je haalt de cliënten (met of zonder rolstoel) op en brengt ze na afloop weer naar hun kamer. Naast het enthousiasmeren van de groep kun je natuurlijk gezellig meedoen met de activiteit!

Locatie: Huiskamer van de Wijk, Somerplein, Puttershoek
Dag: woensdag
Tijdstip: woensdagavond 1 x per maand

Reageer

Bezoekvrijwilligers

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden een cliënt te bezoeken en samen bv naar de markt (op woensdagochtend) te gaan of een stukje te wandelen.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ’s-Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Kookvrijwilliger voor een grote groep voor het project Aan tafel met…

Hou je van koken? Dat komt goed uit! We zoeken een kookvrijwilliger voor het Project Aan tafel met…in Puttershoek. Het project is een initiatief van Gemiva-SVG groep, Welzijn Hoeksche Waard en Zorgwaard.

Locatie: Puttershoek
Dag: woensdag, oneven weken
Tijdstip: vanaf 16.00 uur

Reageer

Halen en brengen van cliënten bij de fysiotherapeut

We zoeken vrijwilligers die op donderdag cliënten ophalen en naar de fysiotherapeut brengen.

Locaties: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek en Rembrandt in Oud-beijerland
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Ontbijtvrijwilligers

We zoeken vrijwilligers die het fijn vinden om bewoners  te ondersteunen bij hun ontbijt. Je bent van welkom van maandagochtend tot en met zondagochtend, wanneer het jou uitkomt. Terwijl je het ontbijt voor de bewoners verzorgd, maak je een gezellig praatje. Een mooi begin van de dag voor iedereen!

Locatie:                Immanuël – 1ste etage lichte zorg
Dag:                      In overleg  
Tijdstip:                8.00 uur- 9.00/9.30 uur

Reageer

Wandelmaatje in Maasdam

Houd je van wandelen en zoek je een wandelmaatje? Dat komt goed uit! Een dame uit Maasdam die dagelijks een wandeling in de wijk maakt, zoekt namelijk ook iemand om gezellig samen te lopen. Dit is niet alleen erg gezellig, maar ook erg fijn aangezien ze soms de weg wel eens kwijt raakt.


Locatie:                Maasdam
Dag:                      in overleg
Tijdstip:                in overleg

Reageer

Gastheer/vrouw voor de avondmaaltijd en/of koffieronde in Jan Toorop

Wil je graag iets voor ouderen betekenen? Dan ben je bij de woning Jan Toorop aan het juiste adres. We zoeken vrijwilligers die willen helpen bij de avondmaaltijd en/of bij de koffieronde. Je eet samen met de clienten en maakt een gezellig praatje met iedereen.

Locatie:               Rembrandt Oud-Beijerland
Dag:                    maandag, woensdag en/of vrijdag
Tijdstip:              16.30 – 19.30 / 20.30 uur


Reageer

Vrijwilligers voor de restaurants in Oud-Beijerland, Puttershoek en ‘s-Gravendeel

Houd je van de combinatie aanpakken, gezelligheid en samen eten? Dat komt goed uit! Voor de restaurants Zoet (locatie ’t Huys te Hoecke), van Rijn (locatie Rembrandt) en Nonna (locatie Immanuel) zoeken wij vrijwilligers die helpen bij o.a. het tafeldekken, ophalen en terugbrengen van de bezoekers van het restaurant. Je serveert de maaltijden uit met net even wat meer aandacht voor de bezoeker. Je maakt een praatje en helpt de cliënten daar waar nodig. Natuurlijk eet je gezellig mee, samen met de andere vrijwilligers.

Locatie:               Restaurant Zoet, Restaurant van Rijn en Restaurant Nonna
Dag:                     Restaurant Zoet in overleg, Restaurant van Rijn dinsdag, zaterdag, zondag, Restaurant Nonna dinsdag
Tijdstip:               11.15 – 14.45 uur, bij Restaurant Nonna van 11.00 – 14.30 uur

Reageer

Begeleider voor in de beweegtuin bij Rembrandt

We zoeken een vrijwilliger voor in onze beweegtuin. Je bent hiervoor een vast dagdeel in tuin aanwezig, waar je cliënten begeleidt en stimuleert bij de oefeningen en het gebruik van de toestellen.

Locatie: de beweegtuin in Rembrandt
Dag: een dagdeel in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Hulp gezocht in de kapsalon

Op vrijdag is de kapsalon in Rembrandt open. De kapsters zoeken een vrijwilliger die hen ondersteunt bij diverse werkzaamheden. Zoals het ophalen van cliënten (intern en woongebouw) en weer terugbrengen, iets te drinken aanbieden, het helpen bij het haren wassen, het aangeven van rollers en het opruimen van de salon na afloop.

Locatie:              Rembrandt
Dag:                    vrijdag
Tijdstip:              9.00 – 12.00 uur

Reageer

Begeleiding van cliënten naar het ziekenhuis en/of de tandarts

We zoeken vrijwilligers die cliënten willen begeleiden voor, tijdens en na het bezoek aan het ziekenhuis en/of de tandarts. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vooraf vragen van informatie aan de medewerker van betreffende afd./woongroep/thuiszorg. In overleg met de cliënt ga je mee naar binnen bij de behandelend arts. Bij terugkomst draag je de gegevens over aan de betreffende medewerker.

Locatie: ’t Huys te Hoecke in Puttershoek, Rembrandt in Oud-Beijerland, De Hoge Weide in Strijen en Immanuel in ´s Gravendeel
Dag: in overleg
Tijdstip: in overleg

Reageer

Vrijwilligers om koffie te schenken

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om koffie en thee te schenken voor de cliënten, en een gezellig praatje maakt met iedereen. Je haalt de cliënten op en brengt ze na afloop terug naar hun kamer. Voor onze locatie Immanuël zoeken we ook een vrijwilliger voor in de avonduren.

Locatie                 ‘t Huys te Hoecke
Dag                      Zaterdag en zondag
Tijdstip                 9.30  – 11.30 uur, 9.30-11.30 uur en 14.00-15.30 uur

Locatie                 Immanuël  in  ’ s Gravendeel
Dag                      Maandag t/m woensdagavond
Tijdstip                18.30—19.30-20.00 uur

Reageer

Gastvrouwen of -heren voor restaurant Nonna in ’s Gravendeel

Gastvrijheid en cliëntgerichtheid staat hoog in het vaandel bij Zorgwaard. Wij geven onze gasten en cliënten graag een complete horeca ervaring. Lijkt het je leuk om daaraan een steentje bij te dragen? Lees dan verder want wij zijn voor het seniorenrestaurant op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die van aanpakken weten en kunnen helpen om dit wekelijkse etentje mogelijk te maken. Zo maak je de eetzaal klaar en ruimt deze ook op. Daarnaast haal en breng je de bewoners en helpt bij het uitserveren van de maaltijden. In de tussentijd maak je een gezellig praatje met iedereen. Ze zullen je dankbaar zijn!

Locatie: Restaurant Nonna
Dag: dinsdag
Tijdstip: 11.00 tot 14.00 uur

Reageer

Vrijwilligers dagbesteding Strijen en Puttershoek

Wil je graag iets voor ouderen betekenen? Dan ben je bij de dagbesteding in Strijen en op de dagbesteding in Puttershoek op het juiste adres! Hier kun je je passie, hobby of talent delen met de bezoeker. Zoals kaarten maken, schilderen, eten koken, bewegen etc. Daarnaast ben je mede de ogen en oren van de medewerker van de dagbesteding. Je denkt mee en hebt overzicht over hoe de dag verloopt.

            
            

Locatie:               De Hoge Weide in Strijen
Dag:                     Donderdag heel de dag
Tijdstip:               9.15- 15.30 uur

Locatie:               ’t Huys te Hoecke in Puttershoek
Dag:                     maandag en dinsdag
Tijdstip:               9.15- 15.30 uur

Reageer