Ga terug

Weer twee bezoekers in plaats van één

16 maart 2021

Tijdens de persconferentie van maandag 8 maart maakte demissionair minister Hugo de Jonge bekend dat bewoners van verpleeghuizen weer twee bezoekers per dag mogen ontvangen, in plaats van één. Belangrijke voorwaarde is dat de verpleeghuisbewoners volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

De meeste cliënten bij Zorgwaard zijn inmiddels gevaccineerd. Dit betekent dat we op alle coronavrije locaties waar alle cliënten zijn gevaccineerd vanaf donderdag 18 maart weer twee bezoekers per cliënt per dag verwelkomen. Dat kunnen gedurende de week ook verschillende bezoekers zijn. Alleen voor locatie Immanuël en afdeling somatiek van locatie ’t Huys te Hoecke gaat de verruimde bezoekregeling pas vanaf respectievelijk woensdag 24 maart en dinsdag 30 maart in. Daar zijn nog niet alle cliënten gevaccineerd.

Mochten er zich nieuwe coronabesmettingen voordoen, dan geldt alleen voor de cliënten van de desbetreffende woning of afdeling dat zij tijdelijk weer teruggaan naar één bezoeker per dag.

GRZ één bezoeker
Voor de afdeling geriatrische revalidatiezorg (GRZ) blijft helaas per patiënt maximaal één bezoeker toegestaan. Deze afdeling heeft te maken met steeds nieuwe patiënten die nog niet altijd allemaal zijn opgeroepen voor vaccinatie. 

Kapsalons ook weer open
De kapsalon op locatie Rembrandt is vanaf 18 maart ook weer toegankelijk voor klanten van buitenaf. Voor de kapsalon op locatie ’t Huys te Hoecke geldt dit vanaf dinsdag 30 maart. De bibliotheken blijven voorlopig gesloten conform de landelijke richtlijn. Wel heeft Bibliotheek Hoeksche Waard een eigen regeling voor het lenen en terugbrengen van boeken.

Hier vindt u alle coronaregels inclusief de nieuwe bezoekregeling op een rij.