Ga terug

Zorgwaard houdt 5-daagse wandeling om medewerkers te bedanken

11 mei 2020

Zorginstelling Zorgwaard is dankbaar voor de buitengewone inzet van haar medewerkers tijdens de coronacrisis. Met diverse attenties in de vorm van bloemen of lekkernijen is daar ook veel aandacht voor. De ‘waarderingsactie’ voor deze week is een speciale 5-daagse wandeling door de Hoeksche Waard langs de tien zorglocaties van de zorgorganisatie.

Vanaf vandaag tot en met woensdag 20 mei vinden er dagelijks wandeletappes plaats van de ene naar de andere Zorgwaard-locatie. Deze 5-daagse is een initiatief van Peter de Deugd. Hij is vitaliteitscoach bij Zorgwaard. Naast zijn werk als vitaliteitscoach maakt hij op dit moment ook deel uit van een team dat de zorgmedewerkers mentaal bijstaat als zij dat nodig hebben. ‘Ik merk dat mijn collega’s hun werk nu best heftig vinden. Toch zetten zij zich dagelijks in om dat onmisbare lichtpuntje in het leven van onze cliënten te zijn’, legt De Deugd uit. ‘Dat is zo bijzonder en daarom willen wij alle collega’s bedanken en gaan we te voet op iedere locatie een attentie brengen. Dit met als motto, you’ll never walk alone.’

Muzikale ode
Naast de attentie is er ook een muzikale ode. Zodra een wandeletappe is voltooid, brengen de muziektherapeute en muziekagoge van Zorgwaard, Iris Verhagen en Melatti Kerstjens, door henzelf geschreven muziek ten gehore. Ook zullen de managementteamleden van Zorgwaard en andere collega’s meelopen tijdens diverse etappes, uiteraard op gepaste afstand van elkaar. De 5-daagse van Zorgwaard is te volgen via de Facebook-pagina van de zorgorganisatie.