Ga terug

Zorgwaard en gemeente Hoeksche Waard praten over innovatie en voedsel

2 mei 2019

Vandaag was wethouder Paul Boogaard van gemeente Hoeksche Waard op bezoek bij Ad Verhagen, manager horeca van Zorgwaard. Onderwerp van gesprek: kansen voor innovaties in voeding en voedselbereiding voor Zorgwaard én voor de Hoeksche Waard.

Bij Zorgwaard is het welzijn van de cliënt het uitgangspunt, ook (en juíst) ten aanzien van voedsel. Daarom presenteren de koks iedere maaltijd als een restaurant-maaltijd en voor cliënten waarvan hun smaak (tijdelijk) veranderd is, passen zij de maaltijd zo aan dat de cliënten toch lekker eten.

Tegelijkertijd houdt Zorgwaard zich bezig, in samenwerking met studenten van Inholland, om de technologie rondom het 3D printen van voedsel door te ontwikkelen. Een techniek waar met name cliënten met slikproblemen van profiteren: geen wortelpuree, maar puree geprint in de vorm van een wortel, met de smaak van een wortel.

Kansen
Ook wethouder Boogaard vindt dat voeding een belangrijke rol speelt in het welzijn van mensen, of ze nu jong zijn of oud. Daarom spraken Ad Verhagen en de wethouder met elkaar over kansen voor innovaties in voeding en voedselbereiding, voor Zorgwaard én voor de Hoeksche Waard. Wethouder Boogaard, onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles innovatie, landbouw en voedsel legt uit:

‘De Hoeksche Waard is hét landbouwgebied bij uitstek. Als we goed samenwerken kan het 3D printen van voedsel ons ook op de kaart zetten als innovatieve regio voor de verwerking en bereiding van agrarische producten. Binnenkort praten we verder en gaan we op zoek naar partners die ook willen aanhaken bij deze fantastische ontwikkeling. Samen kunnen we dit echt tot een groot succes maken!’