Ga terug

Wethouder Joanne Blaak bezoekt De Hoge Weide in Strijen

7 mei 2020

Gisteren vereerde zorgwethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat onze locatie De Hoge Weide in Strijen met een bezoek. Met inachtneming van de afstandsregels ging zij in gesprek met een aantal van onze collega’s over het werk op de afdeling in deze bijzondere omstandigheden. Joanne Blaak: “Het is me indringend duidelijk geworden dat het fysiek en mentaal zwaar is. Het werken in warme pakken, de zieke mensen, de familie op afstand, afscheid nemen van mensen die overlijden en je eigen thuissituatie. De verhalen waren aangrijpend, eerlijk en je voelt de traan achter de glimlach. Ik heb groot respect en waardering voor de inzet van deze en alle andere zorgmedewerkers.”

Mobiele familiekamer
Tijdens haar bezoek kon zij ook direct kijken naar een kersverse en heel praktische oplossing die er voor zorgt dat bewoners ondanks de coronamaatregelen toch contact kunnen hebben met hun familie. Deze week is namelijk een zogenaamde mobiele familiekamer bij de Hoge Weide gerealiseerd. De Vereniging Vrienden van de Hoge Weide kwam met dit idee en met hulp van aannemingsbedrijf P&G Hooghwerff, transportbedrijf Euser en Visser meubelen werden de sleutels van de ‘familiekamer’ overhandigd.

Deze speciale container heeft gescheiden ingangen en een glazen wand in het midden. Joanne Blaak: “Dit is echt een geweldige oplossing in deze bijzondere tijden en ik ben heel blij met dit initiatief van de Vrienden van de Hoge Weide en de medewerking van de bedrijven. Mensen kunnen elkaar zo niet besmetten met het coronavirus, maar kunnen elkaar wel zien, spreken en bijna aanraken. Dat is voor de mensen die er gebruik van gaan maken echt heel fijn. Ik hoop van harte dat de steun en activiteiten vanuit de samenleving voor bewoners en medewerkers van de zorginstellingen voorlopig nog doorgaat, want het helpt echt en wordt zeer gewaardeerd!”

Wethouder Joanne Blaak bezoekt De Hoge Weide in Strijen