Ga terug

Verlenging maatregelen locatie ’t Huys te Hoecke

9 oktober 2020

De extra voorzorgsmaatregelen op locatie ’t Huys te Hoecke die gelden vanwege coronabesmettingen op de afdeling somatiek, zijn tot nadere berichtgeving verlengd. Dat houdt in dat het restaurant, bibliotheek, de kapper en pedicure voorlopig dicht blijven. Ook gaan de eerstelijnsactiviteiten en de openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten voorlopig nog niet door. Het Afasie Trainingscentrum (ATC) en de dagbesteding zijn wel open.

Verder handhaven we de bezoekregeling. Het ontvangen van visite door onze cliënten blijft mogelijk, maar met de aanvullende voorwaarden zoals wij deze bekend hebben gemaakt aan de cliënten en hun eerste contactpersonen.

Alle testuitslagen zijn inmiddels binnen. De stand van zaken op dit moment is dat er geen nieuwe besmettingen zijn vastgesteld bij cliënten. Het aantal besmette cliënten blijft daarmee op vijftien staan. Helaas is bij de medewerkers wel een coronabesmetting bijgekomen. De in totaal negen besmette medewerkers hebben milde klachten. Helaas heeft een klein aantal cliënten wat ernstiger klachten. Onze zorgteams staan hen zo goed mogelijk bij.