Ga terug

Tijdelijke opnamestop revalidatie in Oud-Beijerland

3 september 2020

Vanwege vastgestelde coronabesmettingen bij tien medewerkers en twee cliënten van de afdeling geriatrische revalidatiezorg op locatie Rembrandt in Oud-Beijerland geldt er tot nadere berichtgeving een opnamestop voor mensen die bij Zorgwaard willen revalideren. Van cliënten die nu op de revalidatieafdeling verblijven, wordt bekeken of zij eerder naar huis kunnen. Voordat een cliënt naar huis gaat, wordt hij of zij eerst op corona getest.

Onder strikte voorwaarden kunnen de revalidatiepatiënten wel bezoek blijven ontvangen. Dat betekent dat het bezoek aan de revalidatieafdeling is beperkt tot één vaste bezoeker per cliënt en alleen mogelijk is tussen 16.00 en 21.00 uur. Alle bezoekers zijn verplicht om bij binnenkomst een mondmasker op te zetten. Ook de andere Zorgwaard-cliënten op locatie Rembrandt mogen gewoon bezoek blijven ontvangen, maar ook deze bezoekers moeten een mondmasker dragen en ook voor hen geldt: één vaste bezoeker. Ook al het personeel en de vrijwilligers op locatie Rembrandt dragen voorlopig standaard een mondmasker.

Opschorten overige activiteiten
Uit voorzorg schorten wij op locatie Rembrandt tijdelijk alle overige activiteiten op zoals onze openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten en de paramedische eerstelijnszorg. Dat betekent dat de fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers tijdelijk alleen beschikbaar zijn voor cliënten die bij ons wonen en niet voor mensen van buitenaf. Restaurant Van Rijn gaat dicht voor alle bezoekers. De bibliotheek en de kapper blijven open, maar bezoekers zijn verplicht een mondmasker te dragen en de kapper is alleen open op afspraak.

Eén van de cliënten met vastgestelde corona verblijft inmiddels in het ziekenhuis. De andere cliënt krijgt isolatieverpleging en komt niet in contact met andere cliënten. Er is bron- en contactonderzoek ingesteld. Alle betrokkenen zijn persoonlijk geïnformeerd en voor onze medewerkers hebben wij psychische hulp stand-by.