Ga terug

Succesvolle veranderingen in de zorgtechnologie, met slimme oplossingen voordeel voor alle betrokkenen

2 januari 2024

Goede zorg draagt bij aan welzijn, kwaliteit van leven en geluk. Bij Zorgwaard zijn wij van mening dat onze cliënten recht hebben op goede moderne zorg. Moderne zorg, waarbij ook rekening gehouden wordt met voortdurende veranderingen, vergrijzing en de hogere zorgkosten. Efficiënte zorg met slimme oplossingen. In deze Blog nemen wij u graag mee in de oplossingen die Zorgwaard biedt.

Beeldzorg via de Compaan
De Compaan is een tablet waarmee beeldzorg verleend wordt. De cliënt hoeft niet meer in een tijdslot te wachten op de zorg, maar de zorghandeling vindt via beeldzorg plaats. Beeldzorg levert gemiddeld 13 minuten per zorgmoment op. Deze tijd kunnen onze zorgcollega’s aan andere cliënten besteden. Daarbij kent de Compaan een hoge fun factor. Cliënten krijgen meer vrijheid door het gebruik van het tablet, de zelfredzaamheid wordt verhoogd, sociale contacten kunnen eenvoudig uitgebreid worden En er kunnen leuke spelletjes op worden gespeeld.

Medido medicijndispenser
Met de automatische medicijndispenser wordt de zelfredzaamheid van cliënten versterkt, de Medido ondersteunt de cliënt bij juist gebruik van medicatie. De cliënt krijgt meer eigen regie en onze medewerkers hoeven niet meer langs te komen om te controleren of de juiste medicatie wordt ingenomen. In de tijd die hierdoor vrijkomt, kunnen onze zorgprofessionals andere cliënten helpen.

Momo Bedsense (slimme bedmat)
De slimme bedmat kan intramuraal worden ingezet om de nachtrust op de afdeling te monitoren. Medewerkers kunnen in één opslag zien in een app, welke bewoners slapen, welke wakker zijn, de intentie hebben om uit bed te gaan of onrustig zijn. Door deze techniek kunnen de medewerkers persoonsgerichte zorg leveren, ze hoeven namelijk niet meer onnodig iemand wakker te maken door in de nacht te gaan kijken, ze kunnen sneller hulp bieden als een bewoner dit nodig heeft en in de ochtend kunnen bijvoorbeeld de mensen die al wakker zijn eerder geholpen worden met de verzorging dan de mensen die nog lekker liggen te slapen. Een mooi voorbeeld van een innovatie die de kwaliteit van zorg voor onze bewoners verbeterd maar ook voor onze medewerkers.

Alle innovatieve hulpmiddelen worden uitgebreid getest en voldoen aan onze kernwaarden voor het leveren van zorg (samen, zinvol, betrokken). Ons uitgangspunt blijft dat we zorg leveren waarbij de cliënt centraal staat, maar dat we daarbij werken met hulpmiddelen die voor zowel alle partijen voordelen opleveren.

Voor meer informatie: communicatie@zorg-waard.nl

Succesvolle veranderingen in de zorgtechnologie, met slimme oplossingen voordeel voor alle betrokkenen