Ga terug

Slimme sloten voor 180 woningen in Hoeksche Waard

7 januari 2020

Samen met zorgaanbieders Alerimus, Heemzicht, Careyn, Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) en HW Wonen werken we samen aan het project Slim Langer Thuis. De eerste pilot is inmiddels in volle gang. We voorzien tot en met april circa 180 woningen in de Hoeksche Waard van een slim slot op de woningdeur. Cliënten met geplande thuiszorg, met een abonnement bij SPHW, krijgen tevens een nieuwe alarmzender. Een project waar veel voorbereiding aan vooraf ging en waarbij we de mogelijkheden van moderne technologie volop benutten.

Wat zijn slimme sloten?
Slimme deursloten zijn elektronische sloten die de zorgmedewerker kan openen met een smartphone. Deze elektronische toegang is erg handig in het geval van ongeplande zorg. De zorgmedewerker hoeft dan na een noodoproep niet eerst op kantoor de sleutel van de cliënt op te halen. Ook het beheer en de controle op de sloten en sleutels is met deze techniek veiliger.

Nieuwe alarmzender
Met de nieuwe alarmzender heeft de cliënt straks in alle ruimten van de woning een directe spreek-luisterverbinding met de alarmcentrale als dat nodig is. De cliënt draagt de zender om de hals en de zender werkt draadloos via online platform Open Care Connect (OCC). Het is de bedoeling dat alle zorgaanbieders in de Hoeksche Waard dit platform gebruiken, zodat de personenalarmering overal op dezelfde manier werkt.

Fasering
Tot en met april 2020 voorzien we, verspreid over de Hoeksche Waard, circa 180 woningen van slimme sloten en/of de nieuwe alarmzender. Dit gebeurt nadat bewoners bezoek hebben gekregen van een ambassadeur die uitleg geeft en vragen beantwoordt. Na de proefperiode is het de bedoeling dat alle cliënten met thuiszorg en alle SPHW-cliënten slimme sloten en de nieuwe personenalarmering krijgen.

Slim Langer Thuis is één van de deelprojecten van het uitvoeringsprogramma van Thuis in de Kern. Met Thuis in de Kern pakken zorgverleners in de Hoeksche Waard gezamenlijk verschillende projecten en activiteiten op die bijdragen aan preventie van de vraag naar zorg, de draagkracht van het lokale netwerk vergroten of leiden tot innovatie waardoor meer en betere zorg en diensten verleend kunnen worden.

Meer lezen: https://www.hetkompasonline.nl/reader/59679/1344471/180-woningen-krijgen-slimme-sloten

Slimme sloten voor 180 woningen in Hoeksche Waard