Ga terug

Paramedici Zorgwaard hervatten activiteiten voor cliënten van buitenaf

2 juli 2020

Dat onze zorglocaties sinds 1 juli weer open zijn, betekent ook dat onze fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten weer klaar staan voor cliënten van buitenaf. Dus niet alleen onze inhuizige cliënten, maar iedereen in de Hoeksche Waard kan weer gebruik maken van deze eerstelijns zorg. Ook de hydrotherapie in ons speciale zwembad gaat weer van start.

De paramedici zijn te vinden op onze locaties Rembrandt en Gravin Sophie in Oud-Beijerland en op locatie ’t Huys te Hoecke in Puttershoek. Over een paar weken vindt een evaluatie plaats van het hervatten van de activiteiten. Dan bekijken we in hoeverre het lukt om ook hartrevalidatie op een veilige manier te herstarten.

Diëtisten
De diëtisten van Zorgwaard zijn gedurende de afgelopen periode overigens gewoon aan de slag gebleven. Zij vonden een tijdelijke locatie buiten het zorggebouw. Inmiddels werken zij weer vanuit locatie Rembrandt.

Maatwerk
Alle paramedici werken met een aangepaste planning en bijvoorbeeld een maximum aantal cliënten in de oefenzaal. Dit uiteraard om de nog steeds geldende RIVM-richtlijnen goed in de praktijk te kunnen brengen. Dit betekent ook dat de paramedici in overleg met de cliënten de afspraken zoveel mogelijk spreiden over de verschillende locaties. Dit is maatwerk en is nodig om zoveel mogelijk cliënten, veilig de gewenste therapie te kunnen bieden.