Ga terug

Ondanks besmettingen ’t Huys te Hoecke blijft visite mogelijk

7 oktober 2020

Hoewel nog niet alle testuitslagen bekend zijn, zien we een toename in het aantal besmettingen op locatie ’t Huys te Hoecke, afdeling somatiek. Tot nu toe zijn er 15 cliënten en 8 medewerkers positief bevonden en we wachten nog op diverse uitslagen. Dit betekent dat we de huidige maatregelen verlengen. Tegelijkertijd blijft het voor onze cliënten, met of zonder COVID-19, mogelijk om visite te ontvangen.

Bezoek is dus toegestaan. Cliënten zonder coronabesmetting mogen maximaal twee vaste bezoekers per dag ontvangen. Als het gaat om cliënten met een besmetting, dan is er maximaal één bezoeker per dag toegestaan. Bezoekers aan cliënten met COVID-19 gebruiken naast het verplichte mondmasker ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, spatbril en een schort. Zorgwaard verstrekt deze aanvullende middelen. Op deze manier kunnen de cliënten toch visite ontvangen. Wel vragen wij met name de cliënten van de afdeling somatiek om het ontvangen van bezoek te beperken.

Maatregelen verlengd
Het restaurant, bibliotheek, de kapper en pedicure blijven deze week dicht. Ook gaan de eerstelijnsactiviteiten en de openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten voorlopig nog niet door. Het Afasie Trainingscentrum (ATC) en de dagbesteding zijn wel open, deze activiteiten hebben een separate ingang.

De cliënten met vastgestelde corona krijgen isolatieverpleging en komen niet in contact met andere cliënten. Voor zowel onze cliënten, hun mantelzorgers als onze medewerkers hebben wij psychische hulp stand-by. De positief geteste cliënten maken het redelijk goed, zij hebben milde klachten. Dat geldt ook voor de medewerkers.