Ga terug

Nieuwe invulling restaurant De Gravin Oud-Beijerland

26 augustus 2019

Op 1 juli hebben wij ons restaurant De Gravin aan het Koninginneplein in Oud-Beijerland gesloten. Het restaurant was helaas onvoldoende rendabel. Ondertussen zochten wij naar nieuwe huurders die een sociaal-maatschappelijke invulling een warm hart toedragen. Die hebben we gevonden in Jan en Yvette Sintmaartensdijk uit Goudswaard. Zij maken vanaf 7 september een doorstart van Zonder Meer mogelijk onder de naam In De Buurt, Eten & Drinken.

Dit is goed nieuws voor de mensen met een beperking die als dagbesteding werkten bij Zonder Meer. Onlangs sloot Zonder Meer namelijk de deuren, maar nu kan een aantal medewerkers bij In De Buurt Eten & Drinken aan de slag. Het betekent ook dat Zorgwaard in samenwerking met de nieuwe huurders horecafaciliteiten kan blijven aanbieden in de welzijnsruimtes zoals De Hofkamer en De Passage. Deze ruimtes grenzen direct aan het restaurant en daar vinden diverse activiteiten plaats. Met de horecafaciliteiten van In De Buurt kunnen we deze activiteiten op de juiste manier voortzetten en in samenspraak met de bewonerscommissie mogelijk uitbreiden.

Omdat we het belangrijk vinden dat huurders echt passen binnen de context van zorg en welzijn, was de deal met Jan en Yvette Sintmaartensdijk snel beklonken. Om hen een zo goed mogelijke start te geven, hebben wij het restaurant en de inventaris tegen kostprijs ter beschikking gesteld. Bovendien spelen ook andere zorgorganisaties een rol bij het nieuwe restaurant waaronder Zuidwester dat het personeel coördineert.