Ga terug

Met succes audits HKZ-certificering doorlopen

26 maart 2021

Zorgwaard is HKZ-gecertificeerd en vorige week stonden de jaarlijkse, externe audits gepland. De auditors stelden vast dat Zorgwaard ondanks de coronacrisis heeft laten zien alert, wendbaar en flexibel te zijn. Anders gezegd: Zorgwaard moest meebewegen en heeft laten zien dit ook te kunnen. Bovendien, zo stelden de auditors vast, voelen bewoners zich geliefd en niet eenzaam.

Parallel aan het bestrijden van de coronacrisis is het Zorgwaard ook gelukt om nieuwe projecten op te pakken, variërend van het implementeren van slimme (elektronische) sloten en de verdere uitrol van de Wet zorg en dwang. De auditors waren ook positief verrast door de vitaliteit, bevlogenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel binnen Zorgwaard. Ook het zelflerend vermogen van de organisatie als geheel viel positief op. Dankzij de succesvolle audits wordt de HKZ-certificering wederom verlengd.

Wat is HKZ?
Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Met het HKZ-keurmerk laten wij zien dat we serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat we voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door onze cliënten, professionals en stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de cliënt centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.