Ga terug

Mentale steun voor cliënten van locatie Rembrandt en hun mantelzorgers

8 september 2020

De huidige situatie op locatie Rembrandt, waarbij sprake is van coronabesmettingen, kan voor met name de direct betrokken cliënten en hun mantelzorgers impact hebben. Daarom hebben wij een steunteam stand-by staan om hen een luisterend oor te bieden.

Het steunteam bestaat uit maatschappelijk werkers van Zorgwaard en uit cliëntvertrouwenspersonen van het LSR, het landelijk steunpunt (mede)zeggenschap. De maatschappelijk werkers van Zorgwaard zijn tevens aandachtsfunctionarissen Veilige Zorg. Zij hebben als extra taak alert te zijn op mishandeling, pesten of onveilige zorg.

Het steunteam is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar. Cliënten en mantelzorgers staat het vrij om (anoniem) een maatschappelijk werker van Zorgwaard te bellen of een cliëntvertrouwenspersoon van het LSR. Uiteraard kunnen de cliënten met hun reguliere vragen over zorg en behandeling nog steeds terecht bij het zorgteam en/of de behandelaren.

Deze week informeren wij de cliënten en hun mantelzorgers van locatie Rembrandt over de mogelijkheid tot mentale steun. Wij hopen dat wij met het steunteam letterlijk een steuntje in de rug kunnen geven in deze moeilijke tijd.