Ga terug

Locatie Rembrandt vanaf vrijdag 25 september weer open

24 september 2020

Alle coronatesten die wij deze week uitvoerden bij de medewerkers en cliënten van locatie Rembrandt zijn negatief. Dit betekent dat er op deze locatie in Oud-Beijerland geen nieuwe coronabesmettingen zijn. Omdat ook alle positief geteste cliënten klachtenvrij zijn na hun quarantaineperiode van drie weken, zijn de extra voorzorgsmaatregelen niet meer nodig. De geïsoleerde verpleging op de afdeling geriatrische revalidatiezorg (GRZ) is inmiddels opgeheven.

Vanaf morgen hervatten wij de openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten en gaan de bibliotheek en de kapper weer open. De paramedische eerstelijnszorg starten wij vanaf maandag weer op. De fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers zijn hiermee weer beschikbaar voor cliënten die bij ons wonen en voor mensen van buitenaf. Restaurant Van Rijn is inmiddels open voor de revaliderende cliënten. Het restaurant is daarnaast vanaf morgen beperkt geopend voor overige bezoekers, maar alleen voor een lunch.

Ook de bezoekregeling voor onze cliënten versoepelen wij. Cliënten die bij ons wonen, kunnen onbeperkt bezoek ontvangen op een moment dat hen het beste past. De cliënten van de afdeling GRZ mogen maximaal twee bezoekers per cliënt ontvangen en zij zijn welkom tussen 16.00 en 21.00 uur. Voor iedere bezoeker geldt dat er een registratieplicht is en dat de hygiënemaatregelen en de anderhalve meter maatregel van kracht zijn. De bezoekers aan locatie Rembrandt zijn niet meer verplicht om bij binnenkomst een mondmasker op te zetten. Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondmasker als het niet lukt anderhalve meter afstand te bewaren.