Ga terug

In gesprek met wethouder Blaak over combinatie werk en mantelzorg

23 mei 2019

Vandaag waren we gastheer voor een ontbijtsessie met onder anderen wethouder Maatschappelijke ondersteuning en Welzijn Joanne Blaak. Onderwerp van gesprek: nut en noodzaak van het faciliteren van werkende mantelzorgers.

De ontbijtsessie vond plaats in het kader van het werkgeversproject Mantelzorg werkt! van gemeente Hoeksche Waard en MEE Mantelzorg Zuid-Hollandse Eilanden. In dit project worden werkgevers geadviseerd over een goede werk-mantelzorgbalans van hun werknemers. In de zorg is al ruim 1 op de 4 werknemers mantelzorger. Mantelzorg raakt ons allemaal, is het niet nu dan wel in de toekomst. Is het niet persoonlijk dan wel in de familie-  of vriendenkring. De vraag naar mantelzorg en daarmee ook de druk op werkende mantelzorgers zal alleen maar toenemen.

Wethouder Joanne Blaak: ‘Werkende mantelzorgers hebben zowel behoefte aan hulp en ondersteuning thuis als steun en begrip op de werkvloer. Inzicht in en begrip voor elkaars mogelijkheden en uitdagingen helpt ons het aanbod naar mantelzorgers goed op elkaar af te stemmen en de krachten van gemeente en werkgevers te bundelen.’

Huidige deelnemers aan het project Mantelzorg werkt! zijn: Rabobank Zuid Hollandse Eilanden, Heemzicht, Gemiva en SVHW. Zorgwaard ging hen voor en ontving in 2016 als eerste werkgever in de Hoeksche Waard de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van stichting Werk&Mantelzorg. Gemeente Hoeksche Waard volgde in maart 2018. ‘Wij zijn blij met dit initiatief van de gemeente om samen met werkgevers te kijken naar mogelijkheden hoe werk en mantelzorg nu en in de toekomst gecombineerd kunnen worden. Met elkaar hierover het gesprek aangaan is een goed begin’, aldus Marianne Raidt van Zorgwaard.

Bron en meer info: Gemeente Hoeksche Waard