Ga terug

Fysiotherapeuten Zorgwaard van start met manuele therapie

10 december 2020

In september zijn Zorgwaard-fysiotherapeuten Marnix de Rijke en Leen van der Plaat van start gegaan met een opleiding tot manueel therapeut. Zij willen hiermee iedereen in de Hoeksche Waard die last heeft van rug, nek of schouders nog beter helpen.

Bij rug-, nek- en schouderklachten gaat het vaak om complexe spier- en gewrichtsproblemen in de wervelkolom. Manuele therapie richt zich op die complexiteit en verlicht deze klachten. Door samen met één van de therapeuten te werken aan het verbeteren van lichaamshouding en bewegen, neemt bewegingsvrijheid toe en nemen pijnklachten af. 

Met de twee manueel therapeuten in opleiding heeft Zorgwaard haar grote verscheidenheid aan fysiotherapeutische specialisaties uitgebreid. Naast de cliënten van Zorgwaard zijn ook andere belangstellenden uit de Hoeksche Waard bij de therapeuten welkom, zowel jong als oud en voor alle voorkomende bewegingsklachten.

Zorgwaard heeft het allergrootste team aan fysiotherapeuten van de Hoeksche Waard en heeft vele specialisaties in huis zoals heup- of knierevalidatie, dry needling, hydrotherapie, oedeemtherapie, hartrevalidatie en CVA-therapie. Ook het verminderen van klachten door ziektes als COPD, Parkinson of MS zijn onderdeel van de dienstverlening. En sinds kort dus ook het verhelpen van rug-, nek- en schouderklachten met manuele therapie.

Meer weten over fysiotherapie bij Zorgwaard?
Informeer naar de mogelijkheden via 085 782 95 80 (Oud-Beijerland) of 078 676 34 00 (Puttershoek).