Ga terug

Feestelijke opening Zorgwaard-campus in Oud-Beijerland

10 mei 2019

Onder grote belangstelling opende burgemeester Govert Veldhuijzen gisteren de nieuwe locatie van de Zorgwaard-campus in Oud-Beijerland. Na een korte toespraak verrichtte hij de officiële openingshandeling door zich symbolisch toegang te verschaffen tot het leslokaal.

Zorgwaard is een erkend leerbedrijf voor beroepsopleidingen in de zorg- en dienstverlening en heeft al sinds de jaren ‘80 een eigen afdeling Opleiding en Ontwikkeling. Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met het geven van nascholing aan medewerkers, onmisbaar voor het op peil houden van kwaliteitszorg. Daarom heeft Zorgwaard een eigen campus. Toch is de campus ook om een andere reden erg belangrijk.

‘Dit jaar en de komende jaren gaat er in totaal 2,1 miljard euro extra naar de verpleeghuiszorg voor meer handen aan het bed. Dat betekent dat ook Zorgwaard een groter budget heeft dan vorige jaren, zodat de broodnodige extra verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag kunnen. Dat is een mooie, maar tegelijkertijd lastige opgave gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende vergrijzing’, zegt Zorgwaard-bestuurder Nico de Pijper.

Samenwerking
‘Ook zien we dat jongeren voor hun opleiding het eiland (noodgedwongen) verlaten en zo verloren gaan voor de arbeidsmarkt op ons eiland. Daarom zetten we met onze afdeling Opleiding & Ontwikkeling en de campus strategisch in op samenwerking met beroepsopleiders, gemeente Hoeksche Waard en andere zorginstellingen op het eiland.’

Verhuisd
Omdat de campus, die eerst in Puttershoek gevestigd was, plaats moest maken voor het nieuwe Afasie Trainingscentrum van Zorgwaard, vond er afgelopen april een verhuizing plaats naar een nieuw onderkomen in Oud-Beijerland. Aan de Aston Martinlaan 4 zijn nu gehuisvest: het thuiszorgteam Oud-Beijerland, afdeling Opleiding & Ontwikkeling en de campus.