Ga terug

Dagbesteding en Afasie Trainingscentrum gedeeltelijk weer open

15 juni 2020

Vanwege het voorkomen van besmetting met het coronavirus, waren wij genoodzaakt alle dagbestedingsactiviteiten stil te leggen. Vanaf deze week is het, dankzij het landelijk versoepelde beleid en aanpassingen op onze locaties, weer mogelijk de dagbesteding voor een beperkt aantal cliënten te heropenen.

Cliënten die normaliter naar één van onze locaties kwamen voor dagbesteding kregen in maart bericht dat dit helaas tijdelijk niet meer mogelijk was. Inmiddels hebben wij een plan van aanpak gemaakt om, rekening houdend met alle coronamaatregelen, tóch weer dagbesteding mogelijk te maken. Helaas kunnen wij nog niet alle cliënten verwelkomen, aangezien het dan niet mogelijk is de anderhalve-meter-maatregel te waarborgen.

Niet uitstellen
De cliënten die vanaf deze week weer kunnen deelnemen aan de dagbestedingsactiviteiten, zijn de cliënten voor wie dagbesteding echt niet langer uitgesteld kan worden. Dit vanwege hun eigen welzijn of dat van hun mantelzorger. Andere cliënten die helaas nog langer moeten wachten, bieden wij onder andere individuele (thuis)begeleiding. Op deze manier proberen we een zo’n groot mogelijke groep mensen tóch te helpen.

Locaties en dagen
We hervatten de dagbestedingsactiviteiten in eerste instantie alleen op onze locatie ’t Huys te Hoecke in Puttershoek en op onze locatie Rembrandt in Oud-Beijerland op de maandag, woensdag en vrijdag. Ons Afasie Trainingscentrum hervat vanaf deze week ook weer haar activiteiten op de dinsdag en de donderdag.