Ga terug

Coronabesmettingen locatie ’t Huys te Hoecke Puttershoek

5 oktober 2020

Helaas zijn er coronabesmettingen vastgesteld op locatie ’t Huys te Hoecke Puttershoek. Het gaat tot nu toe om vier medewerkers en drie cliënten van onze afdeling somatiek. Er is bron- en contactonderzoek ingesteld en we testen deze week de cliënten en medewerkers van deze afdeling.

In afwachting van de testuitslagen hebben wij een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Alle eerstelijnsactiviteiten op locatie Puttershoek zijn stopgezet. De fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers zijn tijdelijk alleen beschikbaar voor intramurale cliënten en niet voor mensen van buitenaf. Restaurant Zoet is maandag 5 oktober en dinsdag 6 oktober dicht voor externe bezoekers. Alle openbaar toegankelijke welzijnsactiviteiten worden tijdelijk opgeschort. De activiteiten voor cliënten die bij ons wonen gaan wel door. De kapper en pedicure zijn maandag 5 oktober en dinsdag 6 oktober dicht en de bibliotheek tot en met vrijdag 9 oktober.

De cliënten met vastgestelde corona krijgen isolatieverpleging en komen niet in contact met andere cliënten. Alle betrokkenen zijn persoonlijk geïnformeerd. Voor zowel onze cliënten, hun mantelzorgers als onze medewerkers hebben wij psychische hulp stand-by.