Ga terug

Annulering (welzijns)activiteiten

15 maart 2020

Laatste update: 15 maart 18.00 uur

Zorgwaard volgt uiteraard de door onze regering afgekondigde voorzorgsmaatregelen op rondom het voorkomen van besmetting met het coronavirus. Dit betekent dat wij een aantal welzijnsactiviteiten annuleren. Het gaat hierbij met name om activiteiten waaraan gasten van buitenaf deelnemen. Deze gaan niet door. Denk hierbij aan een koor dat komt optreden of een modeshow op één van onze locaties. Ook alle overige collectieve activiteiten staken wij.

Dat wil zeggen dat alle activiteiten waar meerdere mensen bij elkaar komen niet doorgaan. Hieronder vallen de (welzijns)activiteiten voor cliënten, onze interne scholingen, samenkomsten in onze restaurants en ook overige bijeenkomsten en vergaderingen. Ook Bibliotheek Hoeksche Waard is daarom gesloten op onze locatie ’t Huys te Hoecke en locatie Rembrandt.

Bezoek van derden is vanaf 16 maart op geen van onze locaties nog toegestaan. Alleen bezoek van familie en mantelzorgers is toegestaan, waarbij nadrukkelijk geldt: één (en dezelfde) bezoeker per cliënt per dag.

Hieronder geven wij u een overzicht van de geannuleerde activiteiten. Dit overzicht actualiseren wij doorlopend, daarom raden wij u aan regelmatig het onderstaande overzicht te raadplegen voor de laatste stand van zaken.

Dagbesteding
Met ingang van 16 maart annuleren wij onze dagbestedingsactiviteiten.

Restaurants
Met ingang van 16 maart sluiten wij onze restaurants. Cliënten eten op de eigen kamer. Frequente restaurantgasten, dus mensen die structureel een maaltijd in één van onze restaurants nuttigen, krijgen voorlopig een thuismaaltijd aangeboden.

Voorjaarsmarkt Strijen
Namens de Vrienden van de Hoge Weide moeten wij u helaas meedelen dat de Voorjaarsmarkt van 14 maart in Strijen en de ledenvergadering op 17 maart niet doorgaan.

Locatie Gravin
Alle verenigingsactiviteiten en algemene activiteiten zoals de bingo gaan niet door. Dat geldt ook voor de veiling van 21 maart ten behoeve van Roparun. Ook het  mannenuitje dat samen met locatie Rembrandt plaats zou vinden op 28 maart is geannuleerd.

Locatie ‘t Huys te Hoecke
Het stijldansen dat op zaterdag 14 maart zou plaatsvinden, gaat niet door. Ook de wekelijkse donderdagochtendactiviteit en de activiteiten van de puzzelvereniging zijn geannuleerd.

Locatie Rembrandt
In Rembrandt worden veel activiteiten georganiseerd waar mensen van de wijk en het dorp welkom zijn. Helaas is dat  nu even niet het geval. Mensen uit de wijk kunnen voorlopig niet deelnemen aan activiteiten in Rembrandt. Zo is de weeksluiting geannuleerd, is er geen bewonerskoor, zullen er geen verkopen plaatsvinden en kan men niet komen bridgen op donderdagochtend. Ook de activiteiten die door onze partners Welzijn Hoeksche Waard en Pameijer georganiseerd worden, de inloop op maandagochtend en het schilderen op woensdagmiddag, zijn stopgezet. Ook het  mannenuitje dat samen met locatie Gravin plaats zou vinden op 28 maart is geannuleerd.

Locatie Hoge Weide
De weeksluitingen van de Hervormde Gemeente zijn voorlopig geannuleerd. Het gaat om 13, 20 en 27 maart. Dan is er geen weeksluiting op de Hoge Weide. Ook heeft de activiteitencommissie in Strijen een aantal activiteiten afgelast, namelijk: 16 maart Debatex, 17 maart bingo en 24 maart Koek en Snoepie.


Wij hopen (een aantal van) deze activiteiten na 6 april aanstaande alsnog te kunnen organiseren. Wij informeren u over eventuele nieuwe data daarvoor.