Ga terug

Alle medewerkers gebruiken mondmaskers

15 september 2020

Tot nu toe is het landelijke beleid voor mondmaskers dat deze door zorgmedewerkers worden gedragen bij een vermoeden van of vastgestelde coronabesmetting. Met ingang van deze week wijkt Zorgwaard hier bewust van af en voert zij strenger beleid in.

Al onze medewerkers dragen nu een mondmasker wanneer zij binnen anderhalve meter van een cliënt (of collega) werkzaamheden moeten verrichten en het onmogelijk is voldoende afstand te houden. Dit geldt voor alle medewerkers en vrijwilligers, zowel in de zorg als in de ondersteunende diensten en voor al onze locaties en in de thuiszorg.

Wij doen dit, omdat in de praktijk blijkt dat het merendeel van de met corona besmette mensen geen gezondheidsklachten heeft passend bij COVID-19. Verder doen wij dit omdat er landelijk een toename is van het aantal besmettingen en daar werden wij recent ook zelf mee geconfronteerd op de afdeling geriatrische revalidatiezorg (GRZ) van onze locatie Rembrandt in Oud-Beijerland. Daarom vinden wij het verstandig om binnen de anderhalve meter extra voorzorgsmaatregelen te hanteren. Over twee weken evalueren wij dit nieuwe mondmaskerbeleid.

Voor de volledigheid melden wij dat het aantal coronabesmettingen op locatie Rembrandt op dit moment stabiel is en de situatie onder controle is. Wij hopen dat wij vanaf aanstaande maandag bepaalde aanvullende voorzorgsmaatregelen weer kunnen opheffen of wijzigen.