Ga terug

Actuele coronamaatregelen binnen Zorgwaard

20 december 2021

Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg in januari steeds reëler. We willen allemaal in het ziekenhuis en bij de huisarts terecht kunnen als dat nodig is.

De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. Wat de landelijke maatregelen nu zijn vindt u hier in één overzicht terug. Zorgwaard volgt de landelijke maatregelen op. Hieronder leest u wat dit betekent voor onze locaties:

Bezoek

Het maximaal aantal bezoekers per cliënt/patiënt per dag bedraagt vanaf nu 2. Van 24 t/m 26 december en tijdens de jaarwisseling bedraagt het maximaal aantal bezoekers 4.

Horeca

Restaurant Nonna is tot nadere berichtgeving gesloten. De restaurants in Rembrandt en ’t Huys te Hoecke blijven open voor cliënten/patiënten en hun bezoekers.

Bibliotheek

De bibliotheken in de locaties Rembrandt en ’t Huys te Hoecke blijven open.

Kapper

De kapsalons moeten helaas de deuren sluiten.

Mondmaskers

De mondkapjesplicht is onverminderd van kracht.