Parkinson

Ziekte van Parkinson

Voor wie?

U kunt bij ons terecht voor behandeling indien u de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme heeft. De behandeling kan zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. De individuele behandeling vindt plaatst in één van onze locaties, bij u aan huis of een combinatie van beiden. Voor de behandeling in groepsverband hebben we op dinsdagmiddag Parkinson-oefengroepen in de Gravin. Tijdens deze oefengroepen wordt o.a. gebruik gemaakt van bewegen op muziek.

ParkinsonNet

Fysiotherapie Zorgwaard is aangesloten bij het ParkinsonNet. De fysiotherapeuten behandelen volgens de richtlijnen van dit landelijke netwerk. Kijk voor meer informatie op www.parkinsonnet.nl.

Met welke klachten kunt u terecht?

De ziekte van Parkinson en parkinsonismen geven uiteenlopende klachten die per individu en per stadium van de ziekte kunnen verschillen. Stijfheid en traagheid bij bewegen, freezing, afname van balans en vallen zijn enkele voorbeelden. De behandeling richt zich op het verminderen van deze klachten of het omgaan met de problematiek door bijvoorbeeld beweegstrategieën aan te leren.
Ook als u net de diagnose heeft gekregen en wellicht nog weinig klachten ervaart, kan het verstandig zijn om een afspraak te maken voor een beweegadvies.