Het team

Teamprestatie Roparunteam 215 Zorgwaard

De Roparun is een estafetteloop met in 2024 startlocaties in Frankrijk en Nederland (Twente) en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Dit jaar vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend van 18 – 20 mei 2024.


Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Het team van Zorgwaard bestaat uit 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen. Daarnaast hebben we 4 fietsers en nog zo’n 14 collega’s in de ondersteuning als chauffeur, verzorger, cateraar en teamcaptain.


Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, pubquiz, oliebollen verkopen en het zoeken naar sponsors.

Kom ons aanmoedigen als we op maandag 20 mei 2024 door de Hoeksche Waard komen?