Revalidatie

Zorgwaard biedt geriatrische revalidatiezorg die zich richt op ouderen die in het ziekenhuis een medisch-specialistische behandeling hebben ondergaan. U verblijft bij ons op de mooie, nieuwe revalidatieafdeling in locatie Rembrandt in Oud-Beijerland in uw eigen kamer met ruime badkamer en u kunt gebruik maken van het sfeervolle restaurant Van Rijn. U kunt hier terecht als u bent opgenomen (geweest) in het ziekenhuis omdat u:

  • een beroerte heeft gehad;
  • een nieuwe heup of knie heeft gekregen;
  • een (heup)fractuur heeft opgelopen na een val;
  • een amputatie heeft moeten ondergaan; of
  • een andere aandoening heeft waarvan u moet herstellen.

Persoonlijke revalidatie

Het revalidatieteam stelt samen met u een persoonlijk revalidatieplan op. Met training en therapie werkt u aan uw herstel. Het revalidatieteam kan bestaan uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werker, psycholoog, diëtist en verplegend personeel. Wij zorgen er samen met u voor dat u het vertrouwen krijgt in uw eigen kunnen en werken met u aan uw terugkeer naar huis. Een verblijf op de revalidatieafdeling is maximaal 6 maanden. Ons streven is dat u binnen 2 weken hoort hoe lang uw revalidatieperiode mogelijk gaat duren.

De revalidatiezorg van Zorgwaard gaat verder dan alleen behandeling en zorg. U krijgt ook advies over hulpmiddelen of aanpassingen in huis. Afgestemd op uw situatie.

Mocht blijken dat terugkeer naar huis niet mogelijk is, dan adviseren wij u bij het vinden van een passende woon(zorg)omgeving.

Vergoeding

Uw zorgverzekeraar vergoedt de geriatrische revalidatie. U betaalt geen eigen bijdrage. Wel wordt uw eigen risico van maximaal € 375,- aangesproken. 

Meer informatie over de vergoeding van de revalidatiezorg en het eigen risico kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Wij adviseren u om deze voorwaarden daarop goed na te lezen. Als u vragen heeft over de vergoeding van de geriatrische revalidatiezorg, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Vragen over de zorg zelf kunt u uiteraard gewoon aan de zorgverleners van Zorgwaard stellen, zoals u gewend bent.

Vragen of afspraak maken?

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u terecht bij onze zorgbemiddelaars (Liesbeth Stans, Marian Hoekman en Marga van Herwijnen). U kunt voor uzelf contact zoeken, maar ook als u familie, hulpverlener of mantelzorger bent. Bel of mail naar 078 676 92 25, zorgbemiddeling@zorg-waard.nl voor meer informatie. Bent u op zoek naar informatie over nazorg na een beroerte (CVA)? Kijk dan ook hier.