Opleiding algemeen

Zorgwaard heeft een eigen afdeling Opleiding en Ontwikkeling en is een erkend leerbedrijf voor beroepsopleidingen in de zorg- en dienstverlening op MBO niveau.
Wij zijn in het bezit van een geldige erkenning van SBB (stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

 

Wij bieden leerlingen van de BBL-opleidingen helpende zorg en welzijn, verzorgende IG, verzorgende IG/MMZ3 en mbo-verpleegkundige de mogelijkheid om gedurende hun opleiding binnen Zorgwaard op verschillende locaties hun praktijkervaring op te doen.

BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)

Een BBL-opleiding is een combinatie van leren en werken: één dag in de week naar school en daarnaast een aantal dagen in de week werken bij de organisatie.
Als leerling krijg je (na een eventuele beroepsvoorbereidende periode) een leerarbeidsovereenkomst en ben je in dienst van Zorgwaard. Je wordt breed opgeleid, dat wil zeggen dat je tijdens de opleiding op verschillende afdelingen / locaties komt te werken en met verschillende doelgroepen cliënten kennis maakt. Dat maakt de opleiding bij Zorgwaard extra aantrekkelijk. De opleidingen starten in februari en september. Soms is het al mogelijk om eerder in dienst te komen bij Zorgwaard. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Je staat er niet alleen voor!

Je wordt tijdens de opleiding begeleid door werkbegeleiders op de afdeling of woning waar je werkt en je hebt een praktijkopleider die regelmatig de vorderingen met je evalueert en de contacten met het ROC onderhoudt. Je staat er niet alleen voor!

BOL-BBL verzorgende IG

Twijfel je nog of je kiest voor een BOL opleiding of voor de BBL, is de gecombineerde leerweg wellicht interessant. Wij bieden je deze mogelijkheid aan in samenwerking met het Albeda College. Je start dan met een jaar BOL waarbinnen je de stages in Zorgwaard volgt. Daarna is het mogelijk over te stappen naar het BBL-traject.

Meer weten?

Wil je meer lezen over hoe de opleiding tot verzorgende IG binnen Zorgwaard vorm krijgt?
Wil je meer weten over de opleiding helpende zorg en welzijn?

Wil je meer lezen over de opleiding verzorgende IG/MMZ?
Download informatiefolder opleiding IG/MMZ

Wil je meer lezen over de opleiding verzorgende IG?
Download informatiefolder opleiding verzorgende IG

Wil je meer lezen over de opleiding mbo-verpleegkundige?
Download informatiefolder opleiding mbo-verpleegkundige

Wil je meer informatie over de BBL-opleidingen binnen Zorgwaard, neem dan contact op met één van de praktijkopleiders van de afdeling Opleiding en Ontwikkeling. Je kunt dit doen per mail aan Rina IJzermans (r.ijzermans@zorg-waard.nl), Jacqueline Schep (j.oosterbaan@zorg-waard.nl), Michelle Weijerse (m.weijerse@zorg-waard.nl), Brenda Bruin (b.bruin@zorg-waard.nl) of Tanja van Ruiven (t.vanruiven@zorg-waard.nl) of telefonisch (078-6763400). 
Als je direct wilt solliciteren, stuur dan je sollicitatiebrief met CV. Bij voorkeur via de vacature die is opgesteld.
De eerst volgende mogelijkheid voor het starten van de opleiding is september 2019. De selectiedag hiervoor staat gepland op 19 maart 2019.Uiteraard kun je nu al wel solliciteren, we houden je sollicitatie dan in onze portefeuille. Geregeld zijn er wel mogelijkheden om voor te werken. Laat het gerust weten als je daarin geinteresseerd bent. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een stageplaats in het kader van een BOL-opleiding, kijk dan op onze website bij het tabblad stages.