Opleiding algemeen

Zorgwaard heeft een eigen afdeling Opleiding en Ontwikkeling en is een erkend leerbedrijf voor beroepsopleidingen in de zorg- en dienstverlening op MBO- en HBO-niveau. Wij zijn in het bezit van een geldige erkenning van SBB (stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)

Wij bieden leerlingen van diverse BBL-opleidingen de mogelijkheid om bij Zorgwaard op verschillende locaties praktijkervaring op te doen. Het gaat om de volgende BBL-opleidingen:
- helpende zorg en welzijn
- verzorgende IG
- verzorgende IG/MMZ3
- MBO-verpleegkundige
- HBO-verpleegkundige

Een BBL-opleiding is een combinatie van leren en werken: één dag in de week naar school en daarnaast een aantal dagen in de week werken. Leerlingen van de BBL-opleiding krijgen (na een eventuele beroepsvoorbereidende periode) een leerarbeidsovereenkomst en zijn dan officieel in dienst bij een zorgorganisatie. Zoals bijvoorbeeld Zorgwaard.

Zorgwaard leidt BBL-leerlingen breed op. Dat wil zeggen dat iedere leerling tijdens de opleiding op verschillende afdelingen en/of locaties werkt en met verschillende groepen cliënten kennis maakt. Dat maakt de BBL-opleiding bij Zorgwaard extra aantrekkelijk! De opleidingen starten in februari en september. Regelmatig is het mogelijk om al eerder in dienst te komen bij Zorgwaard. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Je staat er niet alleen voor!

Je krijgt tijdens de opleiding continu begeleiding van werkbegeleiders op de afdeling of woning waar je werkt. Daarnaast heb je een praktijkopleider die regelmatig de vorderingen met je evalueert en de contacten met het ROC onderhoudt. Je staat er niet alleen voor!

Meer informatie?

Lees hier meer over hoe de opleiding tot verzorgende IG binnen Zorgwaard in zijn werking gaat. Je kunt ook één van onze informatiefolders downloaden:
Download informatiefolder opleiding IG/MMZ 
Download informatiefolder opleiding verzorgende IG 
Download informatiefolder opleiding MBO-verpleegkundige

Aanmelden?

Als je je wilt aanmelden voor een BBL-traject bij Zorgwaard, e-mail dan je sollicitatiebrief met CV. Je kunt je ieder moment van het jaar aanmelden. Wij bewaren je aanmelding in onze portefeuille voor de eerstvolgende opleiding. De opleidingen starten in februari en september. Regelmatig is het mogelijk om al eerder in dienst te komen bij Zorgwaard. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Stageplaats BOL-opleiding

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een stageplaats in het kader van een BOL-opleiding, kijk dan op deze website bij: Werk & vrijwilligers > Stages.

Contact?

De praktijkopleiders van team Opleiding en Ontwikkeling zijn telefonisch bereikbaar via 078 676 34 00 en ook per e-mail:
Michelle Weijerse (m.weijerse@zorg-waard.nl)
Tanja van Ruiven (t.vanruiven@zorg-waard.nl)
Anneke Sturkenboom (a.sturkenboom@zorg-waard.nl)
Annelies Vietje (a.vietje@zorg-waard.nl)