Ga Terug

Wereld Ergotherapie Dag 2019

28 oktober 2019

Wassen en aankleden, huishoudelijke taken uitvoeren, boodschappen doen. Het zijn voorbeelden van dagelijkse handelingen die we verrichten zonder erbij na te denken. Toch zijn dit soort alledaagse dingen voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld door een ziekte, een aandoening, chronische pijn of de gevolgen van een behandeling.

Daarom staan we vandaag stil bij Wereld Ergotherapie Dag 2019 en brengen onze ergotherapeuten hun vak onder de aandacht onder het motto: wij helpen om dagelijkse handelingen zo gewoon mogelijk te maken! Dit doen zij door bijvoorbeeld tips aan te reiken of te adviseren over hulpmiddelen. Samen met de hulpvrager zoeken de ergotherapeuten naar oplossingen om belemmeringen in het dagelijkse leven weg te nemen.

Ergotherapie kan tijdens een revalidatieproces ingezet worden, maar ook thuis, bijvoorbeeld om de zelfredzaamheid te bevorderen. De ergotherapeuten van Zorgwaard helpen volwassenen en ouderen om zoveel mogelijk dagelijkse handelingen te kunnen blijven uitvoeren. Onze ergotherapeuten zijn daarnaast nog extra gespecialiseerd in de behandeling van beroertes, hersenletsel, de ziekte van Parkinson en COPD.

Meer lezen of contact met één van de ergotherapeuten? Kijk op deze pagina.