Ga Terug

Ernstig incident

20 november 2017

Onlangs hebben 2 incidenten plaatsgevonden in onze locatie 't Huys te Hoecke.in Puttershoek

Bij het laatste incident is een cliënt onwel geworden, maar is door snelle en adequate zorg van de artsen en verzorgenden/verpleegkundigen, zowel in het verpleeghuis als in het ziekenhuis, weer snel hersteld en terug bij ons. Er bleven bij de artsen echter vraagtekens bestaan rondom de onwelwording. Na eigen intern onderzoek, op basis waarvan wij meteen een medewerker  op non-actief hebben gesteld, hebben we contact opgenomen met de politie en onze aangifte was voor het Openbaar Ministerie aanleiding om nader onderzoek in te stellen. Dit onderzoek is nu in volle gang en heeft inmiddels geleid tot een aanhouding. Onderstaand treft u het communiqué aan van het Openbaar Ministerie met betrekking tot het incident en de aanhouding dat vandaag is uitgebracht.

De politie heeft op vrijdag 17 november een 21-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht een bewoonster van een verpleeghuis om het leven te hebben gebracht. De man werkte als verzorgende in het verpleeghuis en wordt ook nog van twee pogingen tot moord verdacht. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek startte begin november nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster onwel werd. Zij werd naar een ziekenhuis gebracht. Tijdens de behandeling ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. Het verpleeghuis deed aangifte en de politie startte onder leiding van het openbaar ministerie een onderzoek naar het incident.

In dit Team Grootschalig Onderzoek (TGO) kwamen nog twee incidenten naar boven. In één zaak, eveneens in Binnenmaas, is de bewoonster overleden. In een andere zaak, in Rotterdam, ging het ook om een vrouw die onwel werd. Inmiddels zijn de familieleden van slachtoffers en de slachtoffers zelf door het onderzoeksteam op de hoogte gebracht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte bij een aantal zorginstellingen heeft gewerkt. In overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zijn de bij het team bekende instellingen ingelicht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Wat er is gebeurd vinden we onvoorstelbaar en zeer betreurenswaardig. Er blijven veel vragen bestaan, maar we vertrouwen op het onderzoek dat het OM verricht.