Ergotherapie in de revalidatie

Ergotherapie in de revalidatie

Voor wie?

Wanneer u na een ziekenhuisopname moeten revalideren van bijvoorbeeld een knie/heup operatie, amputatie of na een hersenbloeding, komt de ergotherapeut kennis met u maken om problemen te inventariseren en eventuele doelen op te stellen om weer terug te kunnen naar huis.

Specialisaties

Binnen Zorgwaard werken de ergotherapeuten op multidisciplinaire basis, waardoor de lijnen tussen o.a. diëtiste, fysiotherapie en logopedie kort zijn. Verder zijn de ergotherapeuten naast de algemene ergotherapie gespecialiseerd op het gebied van:

  • Ziekte van Parkinson
  • Cognitieve revalidatie
  • Amputatie
  • COPD

Waar?

De ergotherapie behandeling/het advies vindt plaats op de revalidatieafdeling van Zorgwaard waar u tijdelijk verblijft, in de oefenruimte van de Rembrandt en/of éénmalig bij u thuis om ervoor te zorgen dat u veilig terug naar huis kunt na de revalidatieperiode. Behandeling thuis is ook mogelijk nadat u met ontslag bent gegaan.

Moet u eerst langs de (huis)arts?

De arts in het ziekenhuis verwijst u door voor revalidatie. Hierdoor heeft u recht op behandelingen van verschillende disciplines. Voor verdere thuisbehandeling na de revalidatie kan een verwijzing van onze specialist ouderengeneeskunde gevraagd worden door een van onze therapeuten.

 

Contact

Locatie De Rembrandt

Rembrandtplein 1

3262 HW Oud- Beijerland

Telefoon: 085-7829535

Email: ergotherapie@zorg-waard.nl