Dieetadvisering

De diëtetiek van Zorgwaard bestaat uit twee onderdelen. De eerstelijns en de tweedelijns diëtetiek.

Eerstelijns diëtetiek
Voor de eerstelijns diëtetiek worden spreekuren gehouden door twee diëtistes, Marjolein de Haas en Eline Dekker. Mensen die zijn doorgestuurd door de huisarts of die vanuit eigen initiatief begeleiding willen van een diëtiste  kunnen op afspraak bij hen terecht.
              

Marjolein de Haas   &  Eline Dekker

De diëtistes kunnen u helpen bij verschillende voeding gerelateerde problemen zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, darmproblemen, overgewicht, ondergewicht, COPD, eetstoornissen, maag- darmproblemen (fodmap dieet) en verschillende allergieën. Zij zijn er voor jong en oud.

Hoe ziet een afspraak bij de diëtist eruit?
Een eerste consult, de intake, duurt zo’n 45 tot 60 minuten. Tijdens deze intake wordt gekeken naar de voeding, de doelstelling en medische achtergrond. Aan de hand van deze informatie wordt een behandelplan opgesteld, u ontvangt adviezen zowel mondeling als schriftelijk.
Vervolgconsulten duren 20 tot 30 minuten. Tijdens de consulten wordt besproken hoe het tot dan toe is gegaan. Om het behandelplan zo goed mogelijk te kunnen volgen en uw doel te bereiken worden nog aanvullende adviezen gegeven. 

Wordt de diëtist vergoed door de  zorgverzekering?
Dieetadvisering zit in het basispakket van elke verzekering voor 3 uur per jaar. Dit houdt in dat de eerste 4-5 afspraken vergoed worden vanuit het basispakket. Let op, uw eigen risico (verplicht € 385, met eventueel vrijwillig eigen risico hierbij) wordt altijd eerst aangesproken. Indien in uw aanvullend pakket extra vergoeding zit voor de diëtist worden de kosten (na de 3 uur vanuit het basispakket) ook door de verzekering betaald.
Voor kinderen en mensen die via de DBC (Zorggroep Hoeksche Waard) komen, geldt geen eigen risico.
Voor verdere informatie kunt u hier klikken: prijslijst diëtetiek & vergoeding diëtiste

Waar houden de diëtisten spreekuur?
Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er spreekuren. Op donderdagavond is er een avondspreekuur. De diëtistes zijn op de volgende locaties aanwezig in Oud-Beijerland: de Rembrandt, huisartsenpraktijk Molenaar en gezondheidscentrum het Metrum. Bij het maken van de afspraak zal de locatie worden aangegeven.
Woensdag 20 december start Marjolein de Haas met spreekuren te Klaaswaal, in het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard. Meer informatie over dit centrum kunt u hier vinden.
Vanaf woensdag 3 januari start Marjolein ook met een spreekuur in ’s Gravendeel. Locatie ’t Weegje / Immanuel. De spreekuren in Klaaswaal en ’s Graveel zullen om de week worden gehouden op de woensdagochtend. 
Informatie over hoe de locaties te bereiken zijn kunt u hier vinden. 
Hier vind u een overzicht wanneer de diëtistes op de locaties aanwezig zijn.Hoe kan ik de diëtisten bereiken voor een afspraak of een vraag?
U kunt Marjolein de Haas en Eline Dekker bereiken via:
Telefoon: 06-11522740
Email: dieetadvieseerstelijn@zorg-waard.nl
Volg ons ook op facebook:
 


Tweedelijns diëtetiek
José Mantel is diëtiste voor de bewoners van Zorgwaard op de verschillende afdelingen en locaties. Zij houdt hun voedingstoestand goed in de gaten en geeft zorg op maat zodat iedereen in een zo goed mogelijke voedingsstand komt en blijft.
José Mantel is te bereiken op:
Telefoon: 0616689550
Email: j.mantel@zorg-waard.nlKlachtenregeling
Mocht u klachten hebben dan kunt u deze indienen via: https://www.zorg-waard.nl/klachten.

Verschillende netwerken en registers
De diëtisten zijn lid van verschillende netwerken en registers, hieronder ziet u een overzicht:
Nederlandse Vereniging voor Diëtisten: Marjolein de Haas & José Mantel.
Kwaliteitsregister Paramedici: Marjolein de Haas, José Mantel & Eline Dekker.
Parkinsonnet: José Mantel.
   

Dieetadvisering bij u in de buurt

's-Gravendeel

's-Gravendeel

Zorglocatie: Immanuël
Zorglocatie: Elimhof

Klaaswaal

Klaaswaal

Deze dienst wordt niet op een Zorgwaard locatie aangeboden. Wel in uw dorp Klaaswaal.

Oud-Beijerland

Oud-Beijerland

Zorglocatie: Gravin Sophie
Zorglocatie: Rembrandt