Dieetadvisering

De diëtetiek van Zorgwaard bestaat uit twee onderdelen. José Mantel is diëtiste voor de bewoners op de verschillende afdelingen en locaties. Zij houdt hun voedingstoestand goed in de gaten en geeft zorg op maat zodat iedereen in een zo goed mogelijke voedingsstand komt en blijft.

Daarnaast hebben we twee diëtistes die spreekuren houden; Marjolein de Haas en Eline Dekker. Mensen die doorgestuurd zijn door hun huisarts, of die vanuit eigen initiatief hulp willen van een diëtiste, kunnen op afspraak bij hen terecht.

De diëtiste kan u helpen bij verschillende voeding gerelateerde problemen; diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, darmproblemen, overgewicht, ondergewicht, COPD, allergie. Zij is er voor jong en oud

Wordt het vergoed door mijn zorgverzekering?

Raadpleeg voor vergoeding vanuit basispakket en/of uw aanvullende pakket uw verzekeringsdocument. Houdt er rekening mee dat er een eigen risico is, zoals geldt voor alle vergoedingen vanuit het basispakket. Het eigen risico geldt niet voor kinderen en geldt ook niet voor mensen met een verwijzing vanuit de DBC (zorggroep).
U heeft een verwijsbrief nodig van uw huisarts of arts vanuit het ziekenhuis. Deze kunt u vragen bij uw arts of bij de assistente. Deze verwijzing is nodig voor de verzekering (anders wordt het niet vergoed).

Hoe ziet een afspraak bij een diëtist er uit?

Een eerste consult duurt zo’n 45-60 minuten. Hierin worden verschillende punten besproken; probleem, doelstelling, voeding, behandelplan. U ontvangt adviezen, zowel mondeling als schriftelijk.
Vervolgconsulten duren 20-30 minuten. Hierin bespreken we ervaringen, ontvangt u meer adviezen om het behandelplan zo goed mogelijk te kunnen volgen en uw doel te behalen en te behouden.

Wat is het adres?

Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is de diëtist werkzaam. Ook is er een avondspreekuur: om de week op de donderdagavond. De diëtist werkt op diverse locaties in Oud-Beijerland: Rembrandt, huisartsenpraktijk Molenaar en gezondheidscentrum het Metrum. Wanneer u een afspraak maakt zal de locatie worden aangegeven.

Hoe maak ik een afspraak?

Om een afspraak te plannen, kunt u Marjolein de Haas of Eline Dekker bellen of mailen.
Telefoon: 06-11522740
Email: dieetadvieseerstelijn@zorg-waard.nl
www.facebook.com/zorgwaarddietetiek