Ga terug

Technische vrijwilligers gezocht

13 september 2021

De SPHW (Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard) zoekt vrijwilligers die feeling met techniek hebben. De SPHW is een samenwerking tussen Zorgwaard, Alerimus en Heemzicht.

Wat doen wij?

Met de alarmzender van SPHW kan er dag en nacht contact gelegd worden met de alarmcentrale. Die schakelt indien nodig contactpersonen in of zorgt dat er professionele hulp komt. Op deze manier kan de klant met een veilig gevoel blijven wonen in de eigen omgeving, want met één druk op de knop is de klant verzekerd van hulp.

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers plaatsen en verwijderen alarmkastjes bij de klant. Ook wordt soms gevraagd of ze willen gaan kijken bij een storing. Sinds januari dit jaar werkt de SPHW met digitale toegang. Als vrijwilliger bij de SPHW ga je na een training de digitale sloten verwijderen bij de klant. In de digitale sloten zit een batterij die af en toe vervangen moet worden. Ook daar zetten wij onze vrijwilligers bij in.

Je mag altijd eens meelopen met één van onze vrijwilligers om te kijken of het bij je past en of je het leuk vindt. De cliënten zijn dankbaar voor de hulp die ze krijgen van onze vrijwilligers!

Locatie: Strijen. In de nabije toekomst gaan wij verhuizen naar de Buitensluis in Numansdorp
Dag: in overleg / op oproepbasis
Tijdstip: in overleg